Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

28 Iunie 2022
Vizualizari: 175
Comentează add

Anchetatorii au mers astăzi şi la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest din Timişoara, pentru a prelua documente privind finanţarea a şase societăţi comerciale.

Timiş - Destructurare a unui grup specializat în fraudarea fondurilor UE

alina-bujanca

  Foto: facebook.com/EUProsecutor

O amplă operaţiune de destructurare a unui grup infracţional organizat, specializat în fraudarea fondurilor europene şi naţionale, precum şi în spălare de bani, a fost declanşată în această dimineaţă în judeţul Timiş.

Se vor face 160 de percheziţii în România şi Austria, inclusiv la locuinţele unor funcţionari publici şi la sediile unor instituţii. 

Anchetatorii au mers astăzi şi la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest din Timişoara, pentru a prelua documente privind finanţarea a şase societăţi comerciale care au depus proiecte europene pentru microîntreprinderi.
 
Cinci dintre aceste proiecte sunt în implementare, iar unul a fost respins.
 
Reprezentanţii ADR Vest au transmis că prezenţa procurorilor europeni nu vizează activitatea instituţiei şi nici a angajaţilor, ci doar preluarea documentelor care au stat la baza acestor fianţări şi care au fost puse de altfel la dispoziţia anchetatorilor.
 
Aproximativ 30 de persoane vor fi conduse la audieri în cadrul acestei operaţiuni. Ancheta vizează un grup infracţional organizat, care, din 2017, ar fi înfiinţat în mod fictiv peste 150 de firme în numele cărora ar fi obţinut în mod fraudulos finanţare europeană şi naţională.
 
Proiectele respective ar fi constat în principal în achiziţii de utilaje şi bunuri, pentru care s-ar fi folosit documente false, inexacte sau incomplete.
 
În cele mai multe situaţii utilajele şi bunurile nu au fost cumpărate în realitate sau ar fi fost folosite în cadrul mai multor proiecte, inclusiv prin modificarea seriei sau culorii acestora.
 
Sumele obţinute ar fi fost retrase, de regulă, în numerar, de la ATM-uri de către diverse persoane, după care ar fi ajuns în posesia liderilor grupării. Prejudiciul a fost exprimat la peste 5 milioane de euro.
 

Etichete justitietimisfraudafonduriue

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live