Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 22 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

28 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1041
Comentează add

Secretarul de stat american, Rex Tillerson a nominalizat România printre cele cinci state europene care au alocat un buget pentru apărare de 2 la sută din PIB.

Tillerson: România printre statele care au alocat 2% din PIB pentru apărare Tillerson: România printre statele care au alocat 2% din PIB pentru apărare - Conține video

cristina-dumitrescu

  Rex Tillerson

Statele Unite ale Americii cer, din nou, aliaţilor europeni din NATO să cheltuiască mai mult pentru apărarea lor.

Într-un discurs rostit astăzi la Wilson Center din Washington, secretarul de stat american, Rex Tillerson a nominalizat România printre cele cinci state europene care au alocat anul acesta un buget pentru apărare de 2 la sută din Produsul Intern Brut.

Tillerson i-a asigurat pe aliaţii europeni că Statele Unite nu vor ezita să activeze articolul 5 din Tratatul NATO, în cazul unei agresiuni împotriva vreunui stat membru:.

Rex Tillerson: Preşedintele Trump a reafirmat anul acesta angajamentul Statelor Unite pentru articolul 5 din Tratatul Atlanticului de Nord pentru că este cel mai bun de a descuraja o agresiune.

Articolul 5 spune că parţile semnatare cad de acord că un atac împotriva uneia dintre ele va fi considerat un atac împotriva tuturor. Orice fel de atac din partea oricărui actor împotriva unui stat membru al NATO va activa articolul 5, iar America va fi prima care va îşi va onora obligaţiile asumate.

Nu vom uita cum aliaţii noştri din NATO ni s.au alăturat după atacurile de la 11 septembrie 2001 şi vom proceda la fel dacă vreunul din ei ar fi atacat.


Broadcast live streaming video on Ustream

Etichete secretarul de stat americanRex TillersonapararePIB

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live