Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

22 Noiembrie 2010
Vizualizari: 1522
Comentează add

Participanţii la forumul internaţional de la Sankt Petersburg dedicat protejării acestei specii au decis alocarea a 350 de milioane de dolari la nivel mondial în următorii cinci ani pentru protejarea şi refacerea populaţiei de tigri.

Tigrii "riscă să dispară până în 2022" Tigrii "riscă să dispară până în 2022" - Conține video

Tigrii riscă să dispară de pe planeta noastră până în 2022 - avertizează experţii prezenţi la forumul internaţional dedicat protejării acestei specii, ce a început duminică la Sankt Petersburg.

350 de milioane de dolari vor fi alocate la nivel mondial în următorii cinci ani pentru protejarea şi refacerea populaţiei de tigri, această sumă urmând să se adauge finanţărilor la nivel naţional.

Decizia a fost luată de către miniştrii mediului din cele 13 ţări participante la Forumul internaţional al tigrului, care a început la Sankt Petersburg.

Forumul, la care participă Rusia, China, India, Indonezia, ţările din Indochina şi altele, a aprobat şi programul global ce prevede dublarea până în 2022 a numărului de tigri, ce ar urma să ajungă la aproximativ 6.500.

Strategia va avea la bază 13 programe naţionale.

În ultimul secol, numărul de tigri a scăzut în lume de la 100.000 la doar 3.200 iar aria lor de răspândire a ajuns la doar 7% din cea de acum 100 de ani. Câteva subspecii au dispărut complet.

Principalele cauze sunt braconajul, tigrii fiind vânaţi pentru blană, dar mai ales pentru organe şi alte părţi ale corpului folosite în medicina tradiţională asiatică, ca şi în urma defrişărilor şi utilizării iraţionale a pământului.


Etichete tigriSankt Petersburgdispariţiebraconaj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live