Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

9 Septembrie 2010
Vizualizari: 2267
Comentează add

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la România Actualităţi că statele pe teritoriul cărora se află ţiganii nomazi trebuie să urmărească integrarea acestora şi nu discriminarea lor.

Ţiganii nomazi "trebuie integraţi, nu discriminaţi" Ţiganii nomazi "trebuie integraţi, nu discriminaţi" - Conține video

paul-poterasi

Preşedintele României Traian Băsescu. Foto: Alexandru Dolea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la Radio România Actualităţi că trebuie făcută o distincţie între ţiganii nomazi şi alte categori de romi, atât în România cât şi în statele europene în care aceştia trăiesc.

"Există o confuzie în Europa între romi şi ţigani nomazi", a declarat Traian Băsescu, arătând că deplasarea dintr-un loc în altul este parte integrală a culturii nomazilor.

Traian Băsescu a afirmat că ţiganii nomazi trebuie să fie integraţi acolo unde se stabilesc.

"Statele unde se stabilesc ţigani nomazi trebuie să găsească soluţii pentru integrare şi nu să facă discriminare", a precizat preşedintele Băsescu.

Video: Preşedintele Traian Băsescu despre integrarea romilor.

El a mai spus că aceştia sunt cetăţeni europeni şi prin urmare beneficiază de toate drepturile pe care le au aceştia, inclusiv de cel al liberei circulaţii.


Totodată, Traian Băsescu a spus că în ceea ce priveşte integrarea ţiganilor nomazi un rol important îl au şi familiile acestora, deoarece ele trebuie să creeze condiţii copiilor să meargă la şcoală şi nu să-i trimită la cerşit.

Autoritatea poliţiei pentru destructurarea clanurilor mafiote "trebuie întărită"


În ceea ce priveşte problema clanurilor mafiote, Traian Băsescu a explicat la România Actualităţi că acestea nu există de acum şi că ele se moştenesc de dinainte de revoluţie.

"Clanurile acum şi-au extins activitatea. Acum fac trafic cu droguri şi cu carne vie. Acţiunea lor afectează acum mult mai grav societatea", a explicat Traian Băsescu.

Acesta a adăugat că trebuie să fie întărită autoritatea poliţiei şi a precizat că va cere guvernului şi parlamentului măsuri de întărire a dreptului poliţistului în lupta cu clanurile mafiote.

"Trebuie să scăpăm de traficul de stupefiante şi de taxele de protecţie. Statul are această putere dar trebuie protejaţi procurorii şi poliţiştii", a spus Traian Băsescu.

El a mai afirmat că eforturile de destructurare a clanurilor mafiote vin în urma unei decizii a CSAT de acum câţiva ani.

"Nu cred într-o destructurare totală a acestor clanuri mafiote", a mai afirmat în cadrul interviului la Radio România Actualităţi preşedintele Traian Băsescu.


Etichete Etnia romăromiTraian BăsescuinterviuEuropaintegrareclanuri mafiote

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live