Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Vasilescu

13 Octombrie 2014
Vizualizari: 1313
Comentează add

Tichelete electronice destinate persoanelor fizice, prin programul RABLA, au fost epuizate cu o lună înainte de termenul limită, anunţă ministerul mediului într-un comunicat.

Tichetele electronice acordate prin programul RABLA s-au epuizat

daniela-vasilescu

Foto: captură youtube.com.

Tichelete electronice destinate persoanelor fizice, prin programul RABLA, au fost epuizate cu o lună înainte de termenul limită, anunţă ministerul mediului într-un comunicat.

Programul de Înnoire a Parcului Auto (Rabla 2014) a fost lansat în luna aprilie 2014 şi a dat posibilitatea ca 17.000 de români să îşi înlocuiască maşinile vechi, poluante cu altele noi, cu emisii reduse.

Programul este deja la a 10-a editie.

"Este pentru prima dată când tichetele sunt epuizate înainte de termenul limită stabilit de calendarul de desfăsurare. Succesul din acest an se datorează categoric introducerii în premieră a tichetelor electronice gestionate prin sistemul informatic al AFM.

"Astfel, atât noi, autoritătile, cât si beneficiarii am putut urmări în timp real dinamica desfăsurării întregului proces de accesare a tichetelor electronice", a spus ministrul mediului şi schimbărilor climatice, Attila Korodi în comunicatul de presă.

Ministerul, prin Administratia Fondului pentru Mediu a alocat suma de 119 milioane de lei pentru persoanele fizice care au dorit să-si caseze avutovehiculul vechi si să-l schimbe cu unul nou.

Prima de casare acordată fiecărui beneficiar al Programului a fost de 6500 lei.

Rezervarea primului tichet electronic, de la lansarea Programului, a fost înregistrată în sistemul informatic al AFM în data de 8 aprilie 2014, se mai precizeaza in comunicat. 


Etichete RABLAtichetemaşnăparc autoministermediuAttila Korodiachiziţieautoturismpoluare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live