Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

4 Februarie 2019
Vizualizari: 1171
Comentează add

În ultimii ani nimeni nu a reuşit să ducă la bun sfârsit această cursă care are 700 de kilometri. Tiberiu Uşeriu aleargă acum ca să promoveze "Via Transilvanica".

Tiberiu Uşeriu a luat startul în cursa Yukon Arctic Ultra 2019

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

 Tiberiu Ușeriu. Foto: Cristiana Sabău.

Ultramaratonistul Tiberiu Uşeriu se află între primii zece concurenţi la Yukon Arctic Ultra 2019, o cursă mai dificilă decât 6633, pe care a câştigat-o deja de trei ori.

Sportivul a luat startul duminică la ora 20:30, alături de alţi 69 de concurenţi la proba de 430 de mile. Cursa este condusă deocamdată de un englez, Tibi Useriu fiind al şaptelea până în acest moment.

În ultimii ani nimeni nu a reuşit să ducă la bun sfârsit această cursă, care are 700 de kilometri. Printre cele mai mari provocari ale ei se numară temperaturile care coboară sub -40 de grade Celsius şi prezenţa lupilor.

În fiecare an au fost participanţi care au abandonat din acest motiv, cedând psihic după câteva zile în care au fost urmăriţi în mod constant de haite de lupi. Tibi Uşeriu aleargă acum ca să promoveze "Via Transilvanica", poteca tematică ce uneşte ţara de la Drobeta Turnu Severin la Putna, pe o mie de kilometri.

Au fost deja amenajaţi, marcaţi şi omologaţi 134 km, urmând ca anul acesta să se continue proiectul pe alţi cel puţin 300 km. Când va fi gata, ultramaratonistul Tibi Useriu intenţionează să organizeze o cursă pe acest traseu.


Etichete Yukon Arctic Ultra 2019maratonYukonarcticVia Transilvanica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live