Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

22 Noiembrie 2018
Vizualizari: 421
Comentează add

Premierul Spaniei cere ca Madridul să poată negocia direct cu Londra privind Gibraltarul, unde 96% din populaţie a votat împotriva Brexit-ului, la referendumul din iunie 2016.

Theresa May vrea un singur acord de Brexit, inclusiv ptr Gibraltar

octavian-begu

     Foto: wikipedia.org.

Cabinetul premierului britanic a anunţat că Theresa May i-a declarat telefonic, ieri, omologului său spaniol, Pedro Sanchez, că vrea un acord privind ieşirea ţării din blocul comunitar care să funcţioneze pentru întreg Regatul Unit, inclusiv pentru Gibraltar, relatează Reuters.

Aseară, Pedro Sanchez reafirma, la o conferinţă de presă comună cu omologul portughez Antonio Costa, că Spania se va opune semnării unui acord legat de Brexit la summitul european de duminică, dacă, până atunci, nu se rezolvă problema Gibraltarului.

Sanchez vrea să fie specificat în mod clar în proiectul de acord că Madridul va putea negocia direct cu Londra viitorul teritoriului britanic care i-a aparţinut Spaniei până în 1713.

Şi tot ieri, cancelarul Angela Merkel declara că Germania susţine acordul asupra retragerii Marii Britanii din Uniune şi speră că obiecţia Spaniei privind formularea din text legată de Gibraltar va putea fi rezolvată până atunci.

Micul teritoriu urmează să părăsească blocul comunitar alături de Regatul Unit în martie 2019, deşi 96% din populaţia sa a votat împotriva Brexit, la referendumul din iunie 2016.


Etichete Theresa MayPedro Sanchezgibraltarbrexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live