Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO - continuare Duminică, 16 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Decembrie 2018
Vizualizari: 306
Comentează add

În Marea Britanie, premierul britanic, Theresa May, a anunţat amânarea votului crucial asupra acordului privind Brexitul, care urma să aibă loc marţi, în Parlament.

Theresa May a anunţat amânarea votului asupra Brexit

florin-lepadatu

 

În Marea Britanie, premierul britanic,Theresa May, a anunţat amânarea votului crucial asupra acordului privind Brexitul, care urma să aibă loc marţi, în Parlament.

Într-un discurs rostit în Camera Comunelor, întrerupt de mai multe ori de către deputaţi, premierul Theresa May a explicat că a luat această decizie fiindcă nu există o majoritate care să sprijine mecanismul de ''backstop'', plasă de siguranţă, privind frontiera cu Irlanda de Nord, prevăzut în acordul convenit cu Uniunea Europeană.

Theresa May: "Am ascultat cu atenţie ce s-a spus în această cameră şi în afara ei, de către membrii tuturor taberelor politice.

Am ascultat aceste opinii şi am constatat că există o susţinere largă pentru multe aspecte cuprinse în acord.

Avem însă şi o excepţie: frontiera pentru Irlanda de Nord, faţă de care există o foarte mare îngrijorare.

Ca urmare, dacă am fi mers mai departe cu votul, mâine, acordul ar fi fost respins."

Acest ''backstop'' prevede că Regatul Unit va rămâne în Uniunea Vamală cu blocul comunitar şi că Irlanda de Nord va rămâne şi ea aliniată unor anumite norme ale pieţei unice europene, dacă nu se găseşte o altă soluţie pentru frontiera dintre Republica Irlanda şi Irlanda de Nord.

Luni, Comisia Europeană şi şeful Consiliului European, Donald Tusk au exclus orice renegociere a acordului de ieşire din Uniunea Marii Britanii, programată să aibă loc în martie anul viitor.

Donald Tusk a mai spus că problema Brexitului va fi discutată joi, la summitul european de la Bruxelles, pentru a facilita ratificarea acordului de către britanici, informează Rador.


Etichete Theresa MayBrexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live