Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Tiberian, Londra

22 Februarie 2010
Vizualizari: 1435
Comentează add

Drama de război a obţinut şase premii, inclusiv pentru cea mai bună regie şi cel mai bun film.

"The Hurt Locker" surclasează "Avatar" la premiile BAFTA

cristina-tiberian-londra

 Kathryn Bigelow este prima femeie care a câştigat un premiu BAFTA pentru regie. Foto: Agerpres.

După Golden Globes, sezonul premiilor în lumea cinematografiei a continuat la Londra cu titlurile decernate de  Academia Britanică de Film.

Britanicii au dominat ediţia de anul acesta a premiilor BAFTA, plecând acasă cu cele mai importante titluri.

Cel mai bun film - "The Hurt Locker", cel mai bun actor - Colin Firth, pentru rolul din "A Single Man", cea mai bună actriţă - Carey Mulligan, pentru "An Education", şi cel mai bun regizor - Kathryn Bigelow, pentru producţia "The Hurt Locker".

Drama de război "The Hurt Locker" a surclasat clar duminică seară blockbuster-ul 3-D "Avatar" la premiile cinematografiei britanice, filmul cu buget redus obţinând nu mai puţin de şase premii BAFTA, printre care şi cele pentru cea mai bună regie şi cel mai bun film.

Cele două filme, regizate de Kathryn Bigelow şi respectiv de fostul ei soţ James Cameron, au fost ambele nominalizate la opt premii BAFTA, fiind în acelaşi timp favorite în cursa pentru premiile Oscar de luna viitoare.

Kathryn Bigelow a devenit astfel prima femeie care a câştigat un premiu BAFTA pentru regie şi a declarat că speră să nu fie şi ultima.

Producţia britanică "An Education" a obţinut doar un singur premiu, pentru cea mai bună actriţă, deşi a fost nominalizată la opt categorii. A pierdut însă inclusiv titlul de "cel mai bun film britanic" în faţa peliculei "Fish Tank".

La gala găzduită de Royal Opera House a participat şi prinţul William, care a oferit un premiu de excelenţă actriţei Vanessa Redgrave.


Etichete BaftaLondrapremiifilmThe Hurt LockerColin FirthA Single ManCarey MulliganAn EducationKathryn BigelowVanessa Redgrave

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live