Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, UEFA Conference League, play-offs, meciuri tur Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Decembrie 2021
Vizualizari: 293
Comentează add

Testele COVID din salivă pentru elevi aproape s-au terminat.

Testele COVID din salivă pentru elevi aproape s-au terminat

florin-lepadatu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Testele COVID din salivă, pe care elevii trebuie să le facă de două ori pe săptămână, aproape s-au terminat.

Potrivit ministrului educației, Sorin Cîmpeanu, toate inspectoratele școlare județene au jumătate din numărul total de teste necesare pentru ziua de luni, 13 decembrie.

Colegii de la Radio România Târgu Mureș au aflat că, de exemplu, în județul Harghita testarea de săptămâna viitoare se va face cu dozele rămase din prima tranșă, iar în județul Covasna stocul este aproape epuizat.


Kiss Imre, inspector școlar: În prima tranșă am primit 81.000 de teste, dar numărul acesta nu este suficient, având în vedere că pentru o testare avem nevoie de 35.000 de teste, adică de două ori pe săptămână, înseamnă că necesarul este în jur de 70.000. Nu știm când vom primi, n-am primit nicio informație. Deci, în mod sigur, nu putem să vorbim de testare luni.

 

Etichete scoalaelevi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live