Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU... MUZICA VOASTRA Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Iulie 2018
Vizualizari: 422
Comentează add

Lista supermarketurilor şi a produselor ce ar trebui duse înapoi este pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare.Probe bune la fasole verde,broccoli,ardei gras sau porumb.

Testele la unele produse exclud bacteria Listeria dar e alertă preventivă

radiojurnal

  Foto. Arhiva

Rezultatele examinărilor de laborator au infirmat prezenţa bacteriei Listeria în probele luate de la cinci dintre produsele congelate retrase de la vânzare în urma alertei europene, a anunţat Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară.

Este vorba de fasole verde tăiată, broccoli, ardei gras fâşii, porumb dulce şi amestec mexican de legume.

Contaminarea cu bacteria Listeria a fructelor şi legumelor congelate a dus la moartea a 9 oameni în mai multe ţări europene, însă la noi nu a fost înregistrat nciun caz.

Preventiv mai multe lanţuri de mari magazine din ţară le cer însă clienţilor să returneze fructele şi legumele congelate.

Lista supermarketurilor şi a produselor ce ar trebui aduse înapoi în magazine se află pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare la secţiunea retragere produse alimentare.

Printre alimentele aflate pe listă se află capşunile şi vişinele congelate, mazarea, fasolea galbenă şi verde, amestecul mexican şi pentru supă sau ciorbă.


Etichete supermarketuriprodusebacteria listerialimente congelate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live