Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Ianuarie 2022
Vizualizari: 230
Comentează add

Testarea antiCOVID-19 a preșcolarilor și elevilor s-ar putea relua de miercuri.

Testarea antiCOVID-19 a preșcolarilor și elevilor s-ar putea relua

florin-lepadatu

   

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - De miercuri se poate relua testarea non-invazivă a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ.

Secretarul de stat Sorin Ion a declarat pentru Radio România Actualități că testele sosite în acest moment ajung pentru minim trei reprize, iar de această dată testele sunt ambalate individual sau câte două, nu ca în etapa precedentă.


Sorin Ion: ”Sâmbătă și duminică au ajuns în depozitele inspectoratelor școlare 10.540.000 de teste, care în cursul zilei de astăzi au fost distribuite către unitățile școlare, respectiv către elevi, ceea ce înseamnă că prima testare pentru această săptămână se poate realiza în cursul zilei de mâine și eventual o să discutăm cu Ministerul Sănătăţii să decidem dacă e relevantă o a doua testare în cursul zilei de vineri. Numărul total de 10.540.000 este suficient pentru trei testări cu siguranță sau pentru patru testări, dar nu  în condiţiile în care se testează toată lumea. De fiecare dată asigurarea fluxului de teste a fost realizată de către DSU, prin urmare aşteptăm şi noi şi sperăm că situaţia s-a deblocat, astfel încât să existe un flux constant, să nu mai existe întreruperi între testările elevilor şi personalului.”

Testarea elevilor prin metoda non-invazivă a fost oprită la finalul anului trecut, după doar două-trei etape din cauza unui număr insuficient de produse distribuite către școli.

Tot atunci au fost ample discuții pe marginea faptului că zeci de componente similare erau în ambalaj comun, astfel că cineva trebuia să pună în pungi separate pentru fiecare copil în parte toate părțile componente necesare efectuării unui test.


Etichete testare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live