Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Ianuarie 2021
Vizualizari: 336
Comentează add

Premierul Florin Cîţu respinge ideea că rata de infectare ar fi mai mare decât în raportări.

Testarea ptr depistarea SARS-CoV-2 la un nivel mult sub capacitatea asumată

radiojurnal

  Foto: Arhiva/ MAp

Testarea pentru depistarea SARS-CoV-2 se menţine la un nivel mult sub capacitatea asumată de autorităţi, cu un total de aproximativ 136.000 de teste Real Time - PCR săptămâna trecută, ceea ce indică o medie zilnică sub 20.000, la acestea se adaugă testele rapide, aproximativ 5-6.000 raportate în fiecare zi.

În spaţiul public se comentează deseori că cifrele oficiale nu ar reflecta corect evoluţia epidemiei de COVID-19, mai ales în contextul în care noile tulpini ale coronavirusului, mult mai contagioase, au fost identificate în tot mai multe ţări, inclusiv în România. Premierul Florin Cîţu respinge ideea că rata de infectare ar fi mai mare decât în raportări.


Florin Cîţu: De fiecare dată mă uit, nu doar la numărul de testări sau la numărul de persoane infectate, mă uit şi la ceilalţi indicatori, la internări în spitale şi la terapie intensivă. Şi dacă ar fi, aşa, persoane care nu se testează, dar sunt îmbolnăvite, dacă ar fi fost grad de infectare mai mare am fi văzut şi o creştere a numărului de persoane la terapie intensivă sau la numărul de internări, şi nu vedem acest lucru. Încercăm să găsim care este adevărul. Eu presupun că cei care se testează, se testează mai mult acasă. Şi ce am observat noi, persoanele sunt responsabile. Cei care se testează acasă cu un test rapid antigen şi văd că sunt pozitivi de obicei sună la medicul de familie pentru tratament. Ceilalţi care se îmbolnăvesc şi evoluează relativ ajung să se interneze şi înregistrăm oricum. Bineînţeles, nu tratăm foarte uşor situaţia cu această mutaţie care vine din Anglia. Încercăm să identificăm ce riscuri există şi cum putem să le contracarăm. De aceea am spus să nu se umble la terapie intensivă, să rămână numărul de paturi şi dacă poate să fie crescut ca să fim pregătiţi este un cost pe care ni-l asumăm pe termen scurt doar ca să fim pregătiţi.


Etichete Premierul Florin Cîţurată de infectareraportăricovid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live