Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Mai 2020
Vizualizari: 195
Comentează add

Pacientul de 48 de ani, fără alte afecțiuni, rămâne deocamdată la terapie intensivă. Se face apel la persoanele care au trecut prin această boală, să doneze plasmă.

Test negativ la primul pacient tratat cu plasmă la Spitalul Jud. din Sibiu

radiojurnal

   Foto: Arhivă.    

La Sibiu a fost confirmat astăzi, primul test care arată dispariția infecției cu noul coronavirus, la un prim pacient tratat aici cu plasmă recoltată de la un donator vindecat de COVID-19. 

Pacientul rămâne deocamdată la terapie intensivă, potrivit corespondentei RRA, Carmen Vulcan. 

Carmen Vulcan: Pacientul în vârstă de 48 de ani, confirmat pozitiv cu SARS CoV-2 , fusese internat în data de 11 mai la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Sibiu. Deși nu suferea de alte boli, starea sa s-a agravat și a fost transferat la Terapie Intensivă, cu insuficiență respiratorie severă, dar nu a necesitat intubare. La sfârșitul săptămânii trecute, medicii i-au administrat 2 unități de plasmă convalescentă hiperimună, recoltată de la un donator, fost pacient cu COVID, declarat vindecat. A fost primul astfel de tratament cu plasmă la Spitalul Județean din Sibiu, iar pacientul a răspuns bine, spun medicii. După 72 de ore starea bolnavului s-a ameliorat semnificativ, iar primul test PCR, după administrarea plasmei este negativ, indicând dispariția infecției cu noul coronavirus. Spitalul Județean Sibiu a primit avizul Ministerului Sănătății, pentru includerea Secției ATI, în programul de tratament monitorizat al pacienților critici cu COVID-19, cu plasmă recoltată de la donatori vindecați. Reprezentanții spitalului sibian fac apel la persoanele care au trecut prin această boală, să vină să doneze plasmă.  


Etichete Test negativpacient tratat cu plasmăSpitalul Județean din Sibiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live