Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

16 Februarie 2019
Vizualizari: 487
Comentează add

Peste 5.000 de persoane au fost evacuate ieri, la Moscova, în capitala Rusiei, din mai multe centre comerciale şi clădiri administrative, din cauza unor false alerte cu bombă

Terorism telefonic în Rusia

alexandru-beleavski-moscova

 

De la începutul acestui an, Rusia se confruntă cu valuri succesive de terorism telefonic care au afectat deja zeci de localităţi.

Peste 5000 de persoane au fost avacuate ieri-dimineaţă, la Moscova, din mai multe mall-uri şi clădiri de birouri de la sediul unui post de radio şi cel al televiziunii  Ministerului rus al Apărării, după ameninţări telefonice privind minarea acestor clădiri. Incidente similare s-au înregistrat şi în alte localităţi. Ca de obicei, ameninţările nu s-au confirmat, însă legea obligă autorităţile să evacueze şi să controleze obiectivele vizate.

Săptămâna trecută, s-au înregistrat 220 de asemenea cazuri soldate cu evacuarea a 190.000 de persoane, din care 47.000 la Moscova. Kremlinul a numit aceste atacuri acţiuni provocatoare.

Cel mai mare val de terorism telefonic s-a înregistrat în toamna anului 2017, când în 75 din cele 85 de regiuni ale Rusiei au fost evacuate 2 milioane de persoane. Numai la Moscova, daunele s-au ridicat la 2 milioane şi jumătate de dolari. Toate alarmele s-au dovedit a fi false.

Autorităţile afirmă că majoritatea ameninţărilor provin de la servere din afara Rusiei, astfel încât făptaşii sunt foare rar depistaţi şi pedepsiţi. După valul de terorism telefonic din 2017, Rusia a înăsprit pedepsele pentru această infracţiune la termene de închisoare între 3 şi 10 ani.


Etichete terorismMoscovaameninţări telefonice

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live