Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

22 Iunie 2015
Vizualizari: 828
Comentează add

Termocentrala Paroșeni din Valea Jiului și-a încetat activitatea din cauza lipsei cărbunelui, după ce grupurile energetice au mai fost oprite acum două săptămâni din același motiv.

Termocentrala Paroșeni a rămas fără cărbune

ilie-pintea

Termocentrala Paroșeni. Foto: Ilie Pintea. 

 Termocentrala Paroșeni din Valea Jiului, parte a Complexului Energetic Hunedoara, și-a încetat activitatea de astăzi din cauza lipsei cărbunelui, după ce grupurile energetice au mai fost oprite cu două săptămâni în urmă din același motiv. 

 
Măsura afectează abonații societăților de termoficare din Petroșani, precum și câteva instituții, inclusiv uzina de preparare a cărbunelui de la Coroiești, care vor rămâne fără apă caldă.
 
În prezent, cele 680 de tone de cărbune existente în stoc asigură funcționarea unității pentru doar șase ore, iar situația este una fără precedent în cei peste 50 de ani de existență a termocentralei. 
 
Mihai Lorincz, liderul sindicatului de la Sucursala Electrocentrale Paroșeni, a declarat că grupurile energetice vor fi oprite până săptămâna viitoare, pentru că pornirile și opririle repetate consumă foarte multă energiei și pun în pericol funcționarea grupurilor energetice.
 
În perioada de repaos vor fi efectuate reviziile tehnice anuale, care erau programate pentru luna viitoare.
 
Administrația Complexului Energetic Hunedoara nu a oferit un punct de vedere cu privire la aprovizionarea termocentralei cu huila extrasă din cele patru exploatări miniere viabile care fac parte din această structură. 
 
Conducerea Complexului se află astăzi la București, unde are loc ședința Consiliului de Administrație, convocat să decidă separarea diviziei miniere de partea energetică, ceea ce înseamnă dizolvarea actualei structuri a Complexului Energetic Hunedoara și închiderea accelerată a celor patru mine viabile.

Etichete Ştiri vestMihai LorinczTermocentrala Paroșeni a rămas fără cărbuneparte a Complexului Energetic HunedoaraCoroiești

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live