Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

16 Septembrie 2020
Vizualizari: 337
Comentează add

Problemele care au dus la declanșarea protestului, declarat ilegal ieri de Tribunalul Hunedoara, sunt departe de a se rezolva.

Termocentrala Mintia „se va desprinde din Complexul Energetic Hunedoara”

ilie-pintea

Sediul Complexului Energetic Hunedoara. Foto: Arhivă/ Ilie Pintea

Termocentrala Mintia, unde cei peste 700 de angajați au protestat nouă zile din cauza lipsei cărbunelui, se va desprinde din Complexul Energetic Hunedoara, ca urmare a planului de reorganizare a societății aflată în insolvență.

Cu toate acestea, problemele care au dus la declanșarea protestului, declarat ilegal ieri de Tribunalul Hunedoara, sunt departe de a se rezolva. 

Planul de reorganizare pe care complexul Energetic Hunedoara îl pregătește de mai multe luni presupune renunțarea la Termocentrala Mintia, fără să se știe exact ce se va întâmpla cu acest producător de energie.

Atât Primăria Deva, cât și Consiliul Județean Hunedoara își exprimaseră la începutul anului dorința de a o prelua, însă aceste intenții nu mai sunt de actualitate. procedurile vor începe imediat ce va fi acceptată darea în plată a activelor viabile de către Complexul Energetic Hunedoara, societate aflată în insolvență, a explicat preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc. 

Cristian Iștoc: Termocentrala Mintia se desparte de Complexul Energetic Hunedoara. Este o procedură legală și, în același timp, se înființează și Complexul Energetic Valea Jiului pentru cele patru mine legate de termocentrala Paroșeni. Putem merge către Hidroelectrica, Romgaz, putem rămâne la Ministerul Energiei; nu suntem condiționați de viitorul parcurs.

Cele nouă zile de protest nu au adus și soluționarea revendicărilor salariaților, care au de primit drepturi salariale restante pentru ultimele șase luni, și se plâng și de lipsa materialelor de strictă necesitate pentru funcționarea grupurilor energetice.

În plus, Termocentrala Mintia are cărbune doar pentru doup zile, așa că, potrivit sindicaliștilor, orice sincopă în aprovizionare va aduce la oprirea instalațiilor.


Etichete (ii)mintiadesprindere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live