Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Februarie 2021
Vizualizari: 155
Comentează add

Termocentrala Mintia, oprită din lipsă de cărbune.

Termocentrala Mintia, oprită din lipsă de cărbune

radiojurnal

Căldura și apa caldă pentru instituțiile publice și circa 4.000 de apartamente din municipiul Deva au fost întrerupte din nou, după ce Termocentrala Mintia a fost oprită din lipsa cărbunelui.

Este pentru a treia oară în ultimele șase luni când se întâmplă acest lucru.

Pe lângă lipsa cărbunelui, termocentrala nu are nici bani.

Există însă unele soluții, după cum relatează corespondentul RRA Ilie Pintea: "Cărbunele s-a terminat în noaptea de luni spre marți, iar termocentrala Mintia a fost oprită la zero. Lipsa fondurilor face ca un transport de cărbune din import să rămână în portul Constanța, iar Complexul Energetic Hunedoara nu are bani nici pentru a porni grupurile cu gaz metan.


Cristian Iștoc, președintele sindicatului Solidaritatea Hunedoara: "Noi avem creşele, le-am deschis în data de 8, și acum le lăsăm fără căldură sau şcolile, grădiniţele, spitale. Nu avem asigurat stoc ca să repornim repede. Dacă nu reuşim s-o repornim, riscăm să îngheţăm instalaţiile şi să num ai pornim până la primăvară. Noi avem un contract de cărbune din import, 60.000 de tone în portul Constanţa. Frunizorul nu livrează fără plata în avans."


Reporter: O soluție ar fi acordarea unei finanțări din Fondul de urgență al Guvernului, dar până atunci prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat pentru astăzi Comisia pentru dialog social.


Călin Petru Marian:" Încercăm să facem cât de repede aprovizionarea cu cărbune şi la prânz să dăm drumul. Sunt surse alternative și vedem, pe curent."


Reporter: Între timp, Consiliul Județean Hunedoara și-a reafirmat chiar ieri intenția de a prelua Termocentrala Mintia, care se va desprinde din Complexul Energetic Hunedoara, în perspectiva reorganizării societății, pentru a putea garanta funcționarea instalațiilor ce asigură căldura și apa caldă pentru 4.700 de apartamente din Deva."


Etichete termocentrală(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live