Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

27 Iulie 2021
Vizualizari: 292
Comentează add

După aproape 52 de ani de activitate, termocentrala Mintia, care face parte din Complexul Energetic Hunedoara, și - a încetat activitatea.

Termocentrala Mintia, închisă după 52 de ani de activitate

ilie-pintea

 Foto Ilie Pintea

După aproape 52 de ani de activitate, termocentrala Mintia, care face parte din Complexul Energetic Hunedoara, și - a încetat activitatea, toți cei peste 600 de angajați fiind concediați colectiv.

Ultimul schimb, care a terminat activitatea în jurul orei 23, a rămas pentru câteva zeci de minute în curtea unității, în compania colegilor din celelalte schimburi.

Termocentrala Mintia nu mai funcționa din luna martie, din lipsa cărbunelui, pentru că cele patru exploatări miniere din Valea Jiului nu puteau produce suficientă huilă.
Prefectura județului Hunedoara a informat ieri că au fost dispuse toate masurile de punere în siguranță a instalațiilor unității.
 
Printr-o companie externă, începând de ieri urmau să fie angajate proximativ 70 persoane care vor asigura mentenanța întregului sistem și funcționarea agregatelor care nu pot fi oprite.
 
Autoritățile județene au precizat că persoanele angajate, dacă fac parte dintre cei disponibilizați, vor primi atât salariul lunar de la firma care asigură mentenanța cât și plata compensatorie și jumătate din venitul de completare, stabilit potrivit legii.
 
Complexul Energetic Hunedoara urmează să fie divizat, iar termocentrala Mintia se va desprinde din noua structură. Unitatea ar putea fi preluată de unul dintre investitorii străini care și-au manifestat interesul, sau de Consiliul Județean Hunedoara.
 
1477 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara au încetat preavizul de ieri și vor intra în șomaj, dintre aceștia 662 fiind muncitori angajați la Termocentrala Mintia.
 
Până la 15 august, toți disponibilizații vor primi plăți compensatorii în valoare de câte 10.000 de euro, și un venit lunar de completare pe lângă ajutorul de șomaj, acordat timp de cel puțin doi ani.
 
(RS)

Etichete termocentrala mintiavalea jiuluiComplexul Energetic Hunedoara(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live