Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Septembrie 2019
Vizualizari: 1147
Comentează add

Termenul de înregistrare pe site-ul "votstrainatate.ro" va fi prelungit până la 15 septembrie.

Termenul de înregistrare pe site-ul "votstrainatate.ro", prelungit

florin-lepadatu

 Foto: Elena Postelnicu

Termenul de înregistrare pe site-ul "votstrainatate.ro" va fi prelungit până la 15 septembrie, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă ce ar urma să fie adoptat joi de Executiv.
 
În aşteptarea acestei decizii, Autoritatea Electorală Permanentă nu a închis site-ul miercuri seară la miezul nopţii, aşa cum era termenul iniţial, iar înregistrările se pot face şi la această oră.
 
Reporter Petruţa Obrejan: "Românii din străinătate care intenţionează să voteze la alegerile prezidenţiale ar putea să se înscrie până duminică, 15 septembrie, pe site-ul "www.votstrainatate.ro", dacă proiectul de ordonanţă de urgenţă depus de Autoritatea Electorală Permanentă la Secretariatul General al Guvernului va fi aprobat astăzi în şedinţa Executivului.
 
De altfel, premierul Viorica Dăncilă spune că din cauza blocajului creat de preşedintele Klaus Iohannis guvernul a fost în imposibilitatea de a emite o ordonanţă prin care termenul iniţial să fie prelungit cu încă trei zile, pentru a veni astfel în sprijinul românilor din diaspora.
 
Poşta Română va transmite alegătorilor toate materialele necesare - şi anume plicuri, buletine de vot, timbre autocolante cu menţiunea "Votat" pentru ambele scrutinuri, dar şi instrucţiuni privind exercitarea dreptului de vot.
 
Alegătorul cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate va avea practic la dispoziţie trei variante pentru a expedia plicul cu votul său, şi anume: fie îl va depune la orice oficiu poştal, cutie poştală, pentru a-l trimite în ţară, fie îl va trimite prin curier la sediul misiunii diplomatice sau al oficiului consular din statul în care se află, fie îl poate depune personal la Ambasadă sau Consulat."
 
Până la această oră, s-au înregistrat pe platforma online peste 71.000 de români.
 
Procesul de înregistrare s-a accelerat semnificativ în ultimele zile.

Etichete Votdiaspora

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live