Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA - continuare Joi, 13 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

13 Noiembrie 2017
Vizualizari: 581
Comentează add

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are loc astăzi un nou termen în faza de apel a procesului lui Ludovic Orban.

Termen în faza de apel a procesului liderului PNL, Ludovic Orban

diana-surdu

Ludovic Orban, preşedintele PNL foto: arhivă

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are loc astăzi un nou termen în faza de apel a procesului lui Ludovic Orban.

Reporterul RRA Diana Surdu aminteşte că liderul PNL a fost trimis în judecată de DNA, în primăvara anului trecut, sub acuzaţia că şi-ar fi folosit influenţa pentru a obţine foloase necuvenite, mai exact 50.000 de euro de la un om de afaceri, ca sprijin financiar pentru campania electorală de la alegerile locale.

Acuzaţiile au determinat, de altfel, retragerea lui Ludovic Orban din cursa pentru Primăria Capitalei. În primă instanţă, decizia a fost de achitare, la începutul acestui an, dar procurorii au atacat sentinţa, iar azi urmează să fie audiaţi în dosar patronii de televiziune Sorin Oancea şi Cozmin Guşă. Ludovic Orban a respins, din nou, astăzi, acuzaţiile care i se aduc.

Ludovic Orban: Este numai un denunţ făcut de un om de afaceri, în care sunt achitat şi în care, repet, nici nu mi-am folosit influenţa şi nici nu am luat niciun ban. Adică, practic, sunt judecat pentru ceva care nu am făcut. Procesul decurge şi, în mod evident, m-am pus la dispoziţia justiţiei şi sunt la dispoziţia justiţiei până la verdictul final al instanţei.

Realizator: Întrebat de jurnalişti cum priveşte susţinerea pe care a avut-o liderul PSD, Liviu Dragnea, dimineaţă, când a fost citat la sediul DNA, Ludovic Orban a condamnat orice formă de presiune care se pune asupra justiţiei şi a comentat că nu i se pare normal ca o persoană, indiferent ce funcţie are, să vină - în faţa judecătorilor sau procurorilor - înconjurată de bodzguarzi sau să se creeze grupuri de presiune asupra magistraţilor


Etichete Termen în faza de apel a procesului liderului PNLLudovic Orban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live