Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PET CLUB Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

9 Octombrie 2018
Vizualizari: 888
Comentează add

Salariul minim pe economie ar putea creşte la 2.050 lei înainte de 1 ianuarie 2019, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Teodorovici: Există şanse ca salariul minim pe economie să crească

radu-dobritoiu

Salariul minim pe economie ar putea creşte la 2.050 lei înainte de 1 ianuarie 2019, a declarat marţi, la TVR1, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, precizând că se face o analiză la ministerul de resort.

"Cel târziu de la 1 ianuarie 2019 [va creşte salariul minim - n.n]. Discutăm la Finanţe. La Ministerul de Finanţe eşti obligat să faci o analiză pe fiecare posibilitate(...) Analizăm absolut tot. Şi un astfel de scenariu.(...) O să discutăm în Guvern. Sunt şanse. Este o decizie care se va lua în urma unei analize pe care Ministerul de Finanţe o face, o discutăm în Guvern", a spus Teodorovici.

Întrebat dacă sunt şanse ca salariul minim să crească la 2.050 lei la final de an, ministrul Finanţelor a răspuns: "Da. Am spus cel târziu (la 1 ianuarie 2019, n.r.). Dacă am spus cel târziu, e implicit că poate fi mai devreme. Când mai devreme? Vedem care sunt calculele, propuneri. Se face această analiză la Finanţe".

Totodată, Eugen Teodorovici, a mai afirmat că se va şti exact de unde vor veni sumele după rectificarea pe care Guvernul intenţionează să o facă în noiembrie.

În prezent, salariul minim este de 1.900 lei brut/lună.
 


Etichete Salariul minim pe economiesalariu minim 1900Eugen Teodorovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live