Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

18 August 2010
Vizualizari: 3010
Comentează add

Într-un interviu acordat pentru un post de radio, ministrul de externe spune că expulzarea rromilor de origine română din Franţa poate duce la un derapaj populist precum şi la reacţii xenofobe.

Teodor Baconski, îngrijorat de riscul unui derapaj populist

mihaela-mihai

Ministrul de Externe Teodor Baconski. Foto: MAE.

Ministrul de externe, Teodor Baconski, se declară îngrijorat de riscul unui derapaj populist şi al unor reacţii xenofobe în cazul imigranţilor ilegali rromi pe care Franţa vrea să îi expulzeze.

Într-un interviu acordat la RFI România, preluat de France Presse, Teodor Baconski spune că astfel de riscuri pot apărea pe fondul crizei economice.

Şeful diplomaţiei române şi-a exprimat de asemenea speranţa că Franţa a respectat legea şi toate procedurile europene în cazul tuturor rromilor expulzaţi.

În interviu, Teodor Baconski a făcut un apel la înţelegere, spunând că problemele minorităţii rrome nu se pot rezolva "în 48 de ore" sau prin măsuri "poliţieneşti", ci doar prin adoptarea unei politici europene de integrare.

Declaraţiile ministrului de externe român vin cu o zi înainte ca Franţa să înceapă expulzarea primilor imigranţi rromi, aflaţi ilegal pe teritoriul său.

Potrivit autorităţilor la Bucureşti vor sosi 79 de romi. În total, după cum a declarat ministrul francez de interne, vor fi repatriaţi până la sfârşitul lunii aproximativ 700 de rromi.

Cei mai mulţi provin din România şi Bulgaria.


Etichete Etnia romăFranţarromiexpulzaţiMinistrul de ExterneRomânia Teodor Baconskiinterviu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live