Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Matei

18 Octombrie 2012
Vizualizari: 1314
Comentează add

Un bărbat care susţinea că are legături cu Al-Qaida a fost arestat la New-York, după ce a încercat fără succes să detoneze o bombă în faţa clădirii Rezervei Federale.

Tentativă de atentat cu bombă, dejucată la New York

florin-matei

Foto: Reuters.

Un bărbat originar din Bangladesh, în vârstă de 21 de ani, care a încercat să detoneze o bombă de 450 de kilograme în faţa clădirii Rezervei Federale a fost arestat după ce fusese urmărit timp de mai multe luni de FBI, care i-a sabotat bomba,relatează AFP.
 
Clădirea vizată de Quazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafis se află în apropierea World Trade Center, ţinta atacurilor din 11 septembrie, soldate cu aproximativ 3.000 de morţi în 2001, în sudul Manhattanului.
 
Procurorul federal din Brooklyn Loretta Lynch a precizat într-un comunicat că tânărul a ajuns în Statele Unite în ianuarie 2012, în scopul de a comite un atentat. 
 
Un agent FBI a reuşit să câştige încrederea tânărului, ceea ce le-a permis autorităţilor să îl supravgheze.
Miercuri dimineaţa, tânărul s-a întâlnit din nou cu agentul infiltrat al FBI, a mers cu el într-un depozit pentru a asambla ceea ce el credea că este o bombă funcţională - dar explozibilii erau de fapt nefuncţionali - iar cei doi bărbaţi au plecat apoi în direcţia clădirii Rezervei Federale, în aproapierea căreia şi-au parcat camioneta.
El este acuzat de tentativă de utilizare a unei arme de distrugere în masă şi tentativă de a furniza susţinere materială Al-Qaida şi riscă închisoarea pe viaţă.
 
Miercuri, şeful poliţiei Ray Kelly a subliniat că 15 comploturi teroriste au fost dejucate la New York de la atentatele din 11 septembrie, "Rezerva Federală fiind adăugată de acum pe lista ţintelor emblematice, pe care se regăsesc deja podul Brooklyn şi Bursa din New York".

Etichete New YorkatentatbombăRezervele Federale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live