Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

7 August 2022
Vizualizari: 268
Comentează add

În sudul Ucrainei, forțele de apărare spun că au oprit o tentativă de asalt spre Mikolaiv.

„Tentativă de asalt rusească” spre Mikolaiv, Ucraina

mario-balint

Angajații serviciilor de salubritate din Mikolaiv, oraș din sudul Ucrainei, îndepărtează molozul rezultat în urma unui bombardament rusesc din 2 august 2022. Foto: Oleksandr GIMANOV/ AFP

Realizator: În sudul Ucrainei, forțele de apărare au oprit, în ultimele ore, o tentativă de asalt spre Mikolaiv, oraș bombardat fără încetare de ruși. Responsabili militari ucraineni spun că au reușit să distrugă și multe instalații de luptă ale forțelor ruse, inclusiv patru sisteme de rachete S-300. Relatează trimisul special Radio România Actualități, Mario Balint.

Reporter: Militari ruși au încercat să avanseze în zona așezărilor Vasilkov, Blagodatnoe de la granița regiunilor Herson și Mikolaiv, dar au fost respinși de trupele ucrainene, potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentului Operațional Sud, Vladislav Nazarov.

Vladislav Nazarov: În timpul zilei, ocupanții au bombardat, din nou, Mikolaiv cu rachete Smerci și Uragan. În ciuda distrugerii semnificative, nu au existat victime umane. Pozițiile trupelor ucrainene din districtele Baștan și Mikolaiv au fost bombardate de opt ori cu avioane și elicoptere de atac. Nu există pierderi în rândul personalului. Ca răspuns, trupele de asalt și artileriștii ucraineni au lovit nouă poziții rusești în Herson: trei pe puncte întărite și patru pe locurile de concentrare a soldaților ruși și a echipamentelor acestora, precum și un depozit de muniție și o stație radar. Unitățile de rachete și artilerie ale forțelor armate ale Ucrainei din sud au tras ieri 200 de proiectile și au distrus inclusiv patru sisteme de rachete antiaeriene S-300 și un sistem Panțîr-S1, obuziere de 122 mm, o dronă inamică, vehicule blindate și mașini. A fost confirmată moartea a 72 de militari ruși.

Reporter: Pe de altă parte, ieri, un oficial prorus din regiunea Herson a fost asasinat, se pare, de membri ai rezistenței ucrainene din sudul țării. Vitali Gura, viceguvernator, instalat de forțele ruse în Kakhovka, regiunea Herson, a murit la spital din cauza rănilor. Potrivit informațiilor din regiunea ocupată, Vitali Gura a fost împușcat cu mai multe focuri de armă în propria sa locuință.


Etichete (ii)mikolaivrazboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live