Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Croitorescu

13 August 2020
Vizualizari: 352
Comentează add

Tensiunile din estul Mediteranei par să ia amploare, cu declarații din ce în ce mai categorice și tot mai mulți actori implicați.

Tensiunile din estul Mediteranei par să ia amploare

sorin-croitorescu

  Foto: Arhivă

Tensiunile dintre Grecia și Turcia s-au amplificat după ce o navă turcească de prospecțiuni a fost trimisă sub escorta unor vase militare să caute hidrocarburi într-o zonă aflată între Cipru și Creta, la sud de orașul turcesc Antalya, zonă considerată de Grecia ca fiind în apele sale teritoriale.

Turcia a respins somațiile Greciei și a spus că forajele se vor extinde.

Atena a reușit să determine, mâine, organizarea unei reuniuni de urgență a miniștrilor europeni de externe și, tot mâine, șeful diplomației elene se va întâlni la Viena cu omolgul său american.

Ministrul Nikos Dendias a fost astăzi în Israel, cele două țări având interese comune în regiune. Franța, care a trimis nave și avioane militare în zonă, a fost intens criticată de preşedintele Turciei, inclusiv în contextul prezențelor franceze în Liban.

Astăzi, preşedintele Erdoğan a spus că va discuta cu cancelarul Angela Merkel și cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, la solicitarea părții turce.

Ministerul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut, tot astăzi, o convorbire telefonică cu omologul său turc, Mevlüt Çavuşoğlu, oficialul român subliniind disponibilitatea țării noastre de a sprijini, inclusiv din interiorul Uniunii Europene, procesul de atenuare a tensiunilor din Mediterana de Est.


Etichete marea mediteranagreciaturciafranta(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live