Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Mai 2019
Vizualizari: 167
Comentează add

Premierul britanic şi-ar putea anunţa vineri demisia, au declarat surse guvernamentale pentru BBC.

Tensiuni în guvernul britanic

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Premierul britanic şi-ar putea anunţa vineri demisia, au declarat surse guvernamentale pentru BBC.

Theresa May urmează să se întâlnească cu preşedintele Comitetului Executiv al Partidului Conservator şi este de aşteptat să stabilească un calendar al plecării sale din Downing Street.

Corespondenţă din Londra, reporter Dan Vasiliu: "Ministrul de interne Sajid Javid şi cel de externe, Jeremy Hunt, s-au întâlnit ieri cu Theresa May pentru a-şi exprima îngrijorările vizavi de legea privind Brexitul pe care premierul intenţiona să o publice astăzi şi să o supună votului parlamentarilor la începutul lunii viitoare.

Între timp, un purtător de cuvânt al executivului a anunţat că legea nu va mai fi publicată, fără a da mai multe detalii despre ce se va întâmpla pe viitor.

Surse guvernamentale au declarat pentru BBC că în urma presiunii făcute de unii miniştri şi de mai mulţi parlamentari, prim-ministrul ar fi acceptat să anunţe astăzi data demisiei sale, deşi din Downing Street nu a fost confirmată această variantă.

Se crede însă că 10 iunie ar putea fi data la care va începe în mod oficial cursa pentru alegerea unui nou lider conservator.

Sondajele de opinie îl dau ca favorit pe fostul ministru de externe Boris Johnson, care se bucură în prezent de sprijinul a o treime din parlamentarii conservatori.

În funcţie de numărul celor care se vor înscrie în această cursă, alegerea unui nou lider ar putea dura până la toamnă, dar reprezentanţii Partidului Conservator speră să grăbească acest proces şi noul prim-ministru să fie în funcţie până la finalul lunii iulie."


Etichete Brexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live