Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

4 Ianuarie 2022
Vizualizari: 275
Comentează add

Dezbaterea din Adunarea Naţională asupra unui proiect de lege menit să impună obligativitatea de a prezenta dovada vaccinării împotriva COVID-19 a fost blocată.

Tensiuni în Adunarea Naţională, Camera Inferioară a Parlamentului Franţei

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto Thomas SAMSON / AFP

Realizator: În Franţa, dezbaterea din Adunarea Naţională asupra unui proiect de lege menit să impună obligativitatea de a prezenta dovada vaccinării împotriva COVID-19 pentru a putea intra în majoritatea locurilor a fost blocată. Despre tensiunile din Parlamentul de la Paris aflăm mai multe de la corespondenta noastră, Daniela Coman.

Reporter: Dezbaterea proiectului de lege în Adunarea Naţională, Camera Inferioară a Parlamentului Franţei, a fost blocată noaptea trecută după ce majoritatea celor prezenţi au votat împotriva prelungirii votului până spre dimineaţă. În prezent, este aşteptată o decizie a conducerii Adunării pentru reluarea dezbaterii, ceea ce îngrijorează guvernul şi majoritatea parlamentară, care se tem că bulversarea calendarului de aprobare a legii va duce la întârzierea intrării ei în vigoare. Partidele din opoziţie, extrema dreaptă şi stânga radicală în special, îi reproşează guvernului incoerenţă în gestionarea epidemiei. După ce ministrul sănătăţii a declarat că acesta ar putea fi ultimul pas epidemic şi că varianta Omicron, mai contagioasă, dar mult mai puţin periculoasă decât precedentele, va fi mai uşor de controlat, deputaţii din opoziţie consideră că măsurile de accelerare a vaccinării şi de impunere a certificatului vaccinal sunt nejustificate.

Cel mai contestat punct al proiectului de lege al guvernului este acordarea dreptului de a verifica dovada vaccinării, dar şi actul de identitate la intrarea în restaurant, cinematograf, teatru şi alte locuri unde acesta este obligatoriu, de către alte persoane decât poliţiştii, prevedere în care unii văd măsuri specifice unui regim autoritar. În plus, ei nu sunt de acord cu continuarea vaccinării copiilor, aceştia fiind prea puţin expuşi contaminării. Purtătorul de cuvânt al guvernului îi acuza azi dimineaţă pe deputaţii din opoziţie de iresponsabilitate. Franţa se numără printre ţările cel mai puternic vaccinate anti-COVID, cu 90% din populaţia de peste 12 ani complet imunizată şi 25 de milioane care au făcut şi doza booster.


Etichete (ii)frantavaccinaredezbatere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live