Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

28 Noiembrie 2021
Vizualizari: 927
Comentează add

Echipa României a învins selecţionata statului Peru cu 4-0, în barajul pentru calificările la faza finală a Cupei Davis.

Tenis: România - Peru 4-0, în Cupa Davis

razvan-stancu

Perechea Marius Copil/Horia Tecău (dr). FOTO: facebook.com/FRTenis

Echipa României a învins selecţionata statului Peru cu 4-0, în barajul pentru calificările la faza finală a Cupei Davis, după ce tenismanul Gabi Adrian Boitan l-a învins pe Jorge Brian Panta cu 6-4, 6-4, duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Boitan (22 ani, 722 ATP) a trecut, la debutul său în echipa de Cupa Davis a României, de Panta (26 ani, 757 ATP), după o oră şi 27 de minute.

Victoria echipei României fusese asigurată de meciul de dublu, în care perechea Marius Copil/Horia Tecău a dispus de cuplul cuplul Sergio Galdos/Arklon Huertas del Pino cu 4-6, 6-3, 6-2.

La final, Horia Tecău (numărul 17 la dublu în lume), care şi-a anunţat recent încheierea carierei, a fost omagiat de Federaţia Română de Tenis, prin mesajul unui tânăr jucător, inspirat de cariera sa. Tecău a primit şi un tort uriaş din partea organizatorilor, făcând o poză împreună cu echipa.

În primul meci de simplu, sâmbătă, Nicolae Frunză (numărul 626 mondial la simplu şi 954 la dublu) l-a învins pe Nicolas Alvarez (392 ATP la simplu, 486 la dublu) cu 6-2, 6-4, iar în al doilea Marius Copil (275 ATP la simplu şi 479 la dublu) l-a învins pe Conner Huertas del Pino (654 ATP la simplu şi 399 la dublu) cu 7-5, 6-2.

Duminică sunt programate şi ultimele meciuri de simplu, Marius Copil - Nicolas Alvarez, Nicolae Frunză - Conner Huertas del Pino, însă numai unul dintre ele se va desfăşura.

Cele două echipe s-au întâlnit pentru prima oară în Cupa Davis.

(Sursa, Agerpres)


Etichete cupa davistenisromaniaperubarajsala polivalentacluj napocamarius copilhoria tecau(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live