Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Bucur

27 Februarie 2018
Vizualizari: 731
Comentează add

Echipa feminină de tenis de masă a României ocupă poziţia a şasea în topul mondial al lunii martie.

Tenis de masă: Echipa feminină a României, locul 6 în ierarhia mondială

gabriel-bucur

  Sursa foto: F.R. de Tenis de Masă / Facebook

Echipa feminină de tenis de masă a României ocupă poziţia a şasea în topul mondial al lunii martie, publicat pe site-ul Federaţiei Internaţionale de Tenis de Masă. Locul ocupat de sportivele noastre este cu atât mai admirabil cu cât înaintea lor, în clasament, se mai află doar reprezentantele unor ţări asiatice, recunoscute pentru dominaţia arătată în acest sport.

„Tricolorele”, care sunt campioane europene en titre pe echipe, au 218 puncte, cu zece mai puţine decât chinezoaicele (228 de puncte), ocupantele primului loc în clasamentul mondial feminin pe echipe. Pe poziţia secundă sunt japonezele, cu 226 de puncte, urmate jucătoarele din Taipeiul Chinez (Taiwan), cu 224 de puncte. Hong Kong, pe locul patru, şi Coreea de Sud, pe cinci, completează topul, cu câte 222 de puncte, respectiv 220 de puncte. Următoarea ţară europeană reprezentată în acest clasament mondial este Austria, aflată pe locul şapte, cu 216 puncte.

La individual, în topul celor mai bune o sută de jucătoare de tenis de masă din lume, România are patru reprezentante: Elizabeta Samara (28 de ani, cu 9.154 de puncte), cu o urcare de pe locul 24 pe 22, Bernadette Szocs (22 de ani, cu 8.365 de puncte), cu un salt de pe locul 40 pe 27, Adina Diaconu (19 ani, cu 4.362 de puncte), cu o ascensiune de pe locul 84 pe 79, şi Daniela Dodean Monteiro (30 de ani, cu 4.010 puncte), cu o cădere de pe locul 89 pe 93.

Săptămâna trecută, echipa feminină de tenis de masă a României s-a calificat până în sferturile Cupei Mondiale desfăşurate la Londra, fază în care a fost învinsă de echipa similară a Hong Kong-ului, cu scorul de 3-0. De altfel, româncele Daniela Dodean Monteiro, Elisabeta Samara şi Bernadette Szocs au fost singurele sportive europene calificate în această competiţie, exceptând echipa Angliei, care a participat în calitate de reprezentantă a ţării-gazdă.

Totodată, echipa masculină de tenis de masă a României se află pe locul 17 în clasamentul mondial al lunii martie, cu 218 puncte adunate. În top 100 mondial, la individual, avem doi reprezentanţi: Ovidiu Ionescu (29 de ani, cu 6.130 de puncte), cu o urcare de pe locul 67 pe 60, şi Hunor Szocs (25 de ani, cu 5.989 de puncte), cu o urcare de pe locul 72 pe 62.


Etichete tenis de masabernadette szocselizabeta samaraadina diaconudaniela dodean monteiroclasament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live