Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 10-a: FCSB – Academica Clinceni Sâmbătă, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

29 Iulie 2021
Vizualizari: 238
Comentează add

Temperaturile ridicate cauzează probleme în tot mai multe țări europene

aura-neag-londra

 Foto: Arhivă.

În tot mai multe ţări europene temperaturile ridicate din această perioadă creează mari probleme. Astfel, în Grecia un val de căldură a afectat cea mai mare parte a teritoriului, temperaturile depăşind în multe locuri 40 de grade.
 
În plus, turiştilor aflaţi în această ţară li se recomandă să urmărească avertizările autorităţilor locale privind riscul de incendii în anumite zone. Şi în Turcia, unde, de asemenea, sunt numeroşi turişti străini, trei oameni au murit şi alţi 100 au fost evacuaţi din cuza incendiilor de vegetaţie care afectează sudul ţării.
 
Specialiştii britanici susţin că Regatul Unit este deja afectat de fenomenul încălzirii globale. Un raport publicat astăzi arată că schimbările climatice sunt responsabile pentru valurile de căldură extremă şi inundaţiile devastatoare din ultimul timp.
 
Vremea este deja mai caldă şi mai umedă decât acum 30 de ani. Raportul arată că 2020 a fost al treilea cel mai călduros an din istorie. Primăvara a fost cea mai însorită de când se fac măsurători și în același timp anul trecut a fost și unul dintre cei mai ploioşi.
 
Aceste schimbări climatice au un impact direct asupra vieții de zi cu zi, când temperaturile pot ajunge la 40 de grade Celsius, temperaturi la care în Marea Britanie, de regulă, trenurile nu mai funcționează normal. Aceste valuri de căldură sunt adesea urmate de ploi torențiale, care aduc cu ele distrugeri majore.
 
Doar în ultima săptămână două spitale din capitala țării, Londra, au trebuit închise temporar din cauza inundațiilor.
 
"Raportul scoate în evidenţă ceea ce se întâmplă deja în Marea Britanie și dă tonul pentru viitor. Ştim că din cauza încălzirii globale este foarte probabil să vedem valuri de căldură extremă. Vom avea și mai multe inundații. Schimbările climatice vor fi discutate de șefii de stat sau de guvern în această toamnă la Glasgow, în Scoția, în cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind schimbările climatice", a declarat Liz Bentley, director al Royal Meteorological Society.

Etichete Liz Bentleymeteocăldurăcaniculăclimă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live