Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 August 2018
Vizualizari: 676
Comentează add

Valul de căldură a venit dinspre Africa. În Spania 2 oameni au murit, în Portugalia-la Alvega-a fost maxim istoric cu 45,2 gr, în Italia e Cod Roşu, iar temperaturile cresc mâine.

Temperaturi neobişnuit de ridicate în Sud-Vestul Europei, dar şi în Nord

radiojurnal

 

Ţări din vestul şi sudul Europei sunt afectate de un val de caniculă, temperaturi extrem de ridicate fiind înregistrate astăzi în Spania şi în Portugalia, dar şi în sudul Franţei. Şi În Nordul Europei temperaturile sunt neobişnuite pentru această zonă.

Luminiţa Apostol: Valul de căldură venit dinspre Africa afectează în continuare vestul şi sudul Europei, temperaturile cele mai ridicate fiind înregistrate în Peninsula Iberică. În Spania, doi oameni au murit din cauza căldurii, iar până duminică este în vigoare o avertizare de cod portocaliu de caniculă. Ziua de astăzi a fost una dintre cele mai calde ale verii, cu 40 de grade la Madrid, 42 la Sevilla, în sud, şi 44 de grade în regiunea Estramadura, în sud-vestul ţării. În Portugalia a fost emis deja cod roşu pentru cea mai mare parte a sudului ţării. La Alvega, la aproximativ 150 de kilometri de capitala Lisabona, s-au înregistrat 45,2 grade, ceea ce constituie un record istoric. În cea mai mare parte a ţării, temperaturile au depăşit 40 de grade. 400 de pompieri ajutaţi de 9 avioane şi elicoptere au acţionat astăzi pentru a stinge un incendiu în sudul ţării, iar serviciile de protecţie civilă sunt în alertă maximă şi au deplasat un important dispozitiv pentru a preveni apariţia unor incendii de pădure devastatoare, precum cele de anul trecut, când au murit 114 oameni.

Cod Roşu de caniculă este şi în Italia, iar în Franţa, în 66 din cele 95 de departamente, temperaturile depăşesc 30 de grade, iar în sud depăşesc 40 de grade.

Şi în nordul Europei, în Suedia şi în Finlanda, după temperaturile record de luna trecută, luna august a început cu temperaturi aflate în continuare în jurul valorii de 30 de grade, neobişnuite pentru această zonă.

În Austria sunt înregistrate de asemenea temperaturi foarte ridicate, iar în Grecia se menţine în continuare riscul de incendii.

Pentru mâine, serviciile meteorologice anunţă temperaturi în creştere în Portugalia, Spania şi Franţa.


Etichete Val de căldurăSpaniaPortugaliaAlvegaItaliaCod Roşuaustriafinlandasuediagrecia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live