Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

30 Iunie 2020
Vizualizari: 843
Comentează add

Pe ordinea de zi: înființarea unor comisii de anchetă și Strategia Națională de Apărare a Ţării.

Temele dezbătute în şedința comună a parlamentului

amalia-bojescu

 Parlamentul îşi încheie astăzi sesiunea ordinară cu o ședință comună, în plină desfășurare la această oră.

Pe ordinea de zi: înființarea unor comisii de anchetă și Strategia Națională de Apărare a Ţării. Amalia Bojescu urmărește lucrările și vine în direct cu mai multe informații. Bună ziua!


Reporter: Bună ziua! Şedința comună a început cu procedura de vot pentru alegerea vicepreședinților la Curtea de Conturi și la Autoritatea de Audit pentru care candidează fostul ministru PSD Ilie Sârbu, respectiv senatorul social-democrat Nicolae Bădălău.

S-a votat și pentru cele șapte mandate din Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Se așteaptă acum rezultatul votului. Între timp au început dezbaterile privind Strategia de Apărare a Ţării pentru perioada 2020 - 2024, avizată în ședință CSAT din luna mai.

Documentul are la bază conceptul unei Românii normale al unei țări care prin instituții democratice puternice își protejează și apără toți cetățenii.

Pe ordinea de zi a ședinței comune se mai află proiectul pentru înființarea comisiei parlamentare de anchetă privind achizițiile și gestionarea stării de urgență. Propunerea aparține PSD, care vrea să verifice toate achizițiile de materiale sanitare realizate de guvern în perioada crizei.

Şi tot PSD, împreună cu ALDE şi PRO România solicită înființarea unei comisii de anchetă pentru a investiga eventuale nereguli și fraude semnalate în spațiul public cu ocazia deplasării muncitorilor sezonieri români la cules de sparanghel în Germania.

PNL se opune înființării comisiei pe motiv că cei doi miniștri responsabil, de externe și al muncii, au dat deja explicații în fața parlamentarilor.

(RS)


Etichete parlamentsedinta(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live