Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

23 Octombrie 2020
Vizualizari: 210
Comentează add

Camera Deputaților se reunește săptămâna viitoare pentru a se pronunța, prin vot, asupra cererii de încuviințare a începerii urmăririi penale a deputatului Nicolae Bănicioiu.

Teme de pe agenda de săptămâna viitoare a Parlamentului

alina-stanuta

Foto: cdep.ro

Camera Deputaților se reunește săptămâna viitoare pentru a se pronunța, prin vot, asupra cererii procurorilor anticorupție de încuviințare a începerii urmăririi penale în cazul deputatului Nicolae Bănicioiu, acuzat de trafic de influență și luare de mită în formă continuată.

Și tot săptămâna viitoare ar putea intra în dezbaterea Legislativului cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis, a legii care stabilește că Parlamentul și nu Guvernul fixează data scrutinului pentru alegerea Senatului și a Carmerei Deputaților. 

Șeful statului, Klaus Iohannis, arăta în solicitarea sa că în actualul context epidemiologic, Guvernul este cel care adoptă măsurile pentru combaterea efectelor crizei sanitare, iar din această perspectivă decizia cu privire la data organizării alegerilor parlamentare trebuie corelată cu hotărârile executivului.

În plus, președintele apreciază că deja pentru unii cetățeni a debutat și se află în derulare exercițiul dreptului de a fi ales, iar întreruperea acestui proces s-ar putea constitui într-un abuz și o vătămare a drepturilor electorale ale cetățenilor români și în special ale celor din diaspora, în privința cărora procedurile sunt deja declanșase și se află în etape avansate.

Cel mai probabil, cererea de reexaminare va intra în primă fază în dezbaterea Senatului. Pe de altă parte, săptămâna viitoare, la Camera Deputaților, marți este programată o ședință de plen pentru a dezbate și vota solicitarea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale în cazul deputatului Nicolae Bănicioiu, acuzat de trafic de influență și luare de mită în formă continuată.

Acesta a respins toate acuzațiile și a solicitat colegilor să voteze această cerere. Comisia juridică a avizat în această după-amiază pozitiv solicitarea DNA, iar președintele Comisiei, deputatul Nicușor Halici, s-a arătat convins că și plenul Camerei Deputaților v-a vota săptămâna viitoare în favoarea cererii procurorilor anticorupție.

 

Etichete (ii)urmarirebanicioiuagendaparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live