Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 12 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florentina Varga

15 Martie 2016
Vizualizari: 770
Comentează add

Telemeaua de Ibănești este al treilea produs românesc recunoscut european, după magiunul de Topoloveni și salamul de Sibiu.

Telemeaua de Ibănești, produs cu "Indicație Geografică Protejată"

florentina-varga

Telemea de Ibănești. Foto: mirdatod.ro.

Telemeaua de Ibanesti a primit recunoasterea europeana si denumirea de Indicatie Geografica Protejata.

Al treilea produs romanesc recunoscut la nivelul Uniunii Europene este “Telemeaua de Ibanesti”, se arata intr-un comunicat al ministerului agriculturii.

Acesta este un produs alimentar obtinut prin coagularea acida a laptelui de vaca si poate fi proaspata sau maturata.

Specificitatea produsului este data de faptul ca telemeaua este obtinuta numai din lapte de vaca si conservata in saramura extrasa din fantana de apa sarata de la Orsova, care are o cantitate mai mare de calciu si magneziu fata de saramura obisnuita.

Telemeau va fi produsa in comunele  Ibanesti, Hodac si Gurghiu.

Telemeaua de Ibănești, Magiunul de Topoloveni și Salamul de Sibiu sunt cele trei mărci românești recunoscute european.

Ministrul agriculturii Achim Irimescu împreuna cu comisarul european al agriculturii Phil Hogan. Foto: Florentina Varga.


Etichete Telemeaua de Ibăneștiprodus cu Indicație Geografică Protejatăachim irimescucomisarul european al agriculturiiPhil Hogan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live