Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 29 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

6 Octombrie 2021
Vizualizari: 1565
Comentează add

Aplicația de mesagerie Telegram a câștigat peste 70 de milioane de utilizatori noi, luni, în perioada în care serviciile Facebook au fost întrerupte.

Telegram, record de utilizatori după căderea serviciilor Facebook

radio-romania-actualitati

Foto: pixabay.com

Aplicația de mesagerie Telegram a câștigat peste 70 de milioane de utilizatori noi, luni, în perioada în care serviciile Facebook au fost întrerupte, a declarat, marți, fondatorul său, Pavel Durov, în contextul în care utilizatori din întreaga lume au rămas fără accesul la servicii de mesagerie timp de aproape șase ore, transmite Reuters citat de RADOR.

Facebook a motivat că întreruperea serviciilor, situație care a împiedicat 3,5 miliarde de utilizatori să acceseze servicii precum WhatsApp, Instagram și Messenger, a fost provocată de o modificare defectuoasă a configurației.

"Rata zilnică de creștere a Telegramului a depășit cu mult norma și am salutat peste 70 de milioane de refugiaţi de pe alte platforme într-o singură zi", a scris Durov pe canalul său Telegram, precizând că unii utilizatori din America ar fi putut experimenta viteze mai mici, deoarece milioane s-au grăbit să se înscrie în același timp, dar că serviciul a funcționat ca de obicei pentru majoritatea utilizatorilor.

Șeful antitrust al UE, Margrethe Vestager, a declarat că acest incident a demonstrat repercusiunile în cazul în care serviciile depind de doar câțiva jucători mari și a subliniat necesitatea mai multor concurenți.

Rusia a transmis că incidentul a arătat că Moscova are dreptate să-și dezvolte propriile platforme suverane de internet și rețele de socializare.

Întreruperea serviciilor WhatsApp de luni, care a durat aproape șase ore, a afectat tranzacționarea activelor de la criptomonede la petrol rusesc, au anunțat jucătorii de pe piața de profil, însă o trecere rapidă la platforme alternative precum Telegram a limitat efectele întreruperilor.

(RS)


Etichete exclusiv onlinetelegramwhatsappfacebookutilizatoriaplicatiemesagerie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live