Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

2 Decembrie 2016
Vizualizari: 711
Comentează add

Din cauza viscolului puternic, telecabina care urcă la Bâlea Lac, la 2000 de metri altitudine în Munții Făgăraș, nu funcționează.

Telecabină oprită spre Bâlea Lac, din cauza viscolului

carmen-vulcan-sibiu

Foto: amfostacolo.ro.

Din cauza viscolului puternic,  telecabina care urcă la Bâlea Lac, la 2000 de metri altitudine în Munții Făgăraș, nu funcționează. Transportul pe cablu este singura cale de acces spre Bâlea Lac, drumul Transfăgărășan fiind închis circulației. 

Potrivit administratorului telecabinei, Leopold Klingeis, la ora actuală nu sunt turiști care au rămas blocați la Bâlea Lac, după ce  în cursul dimineții s-a reușit, cu greu, efectuarea unei curse care a coborât ultimii turiști aflați la cabanele din zonă. Aici se află însă echipa de muncitori care a început deja construcția Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac. Însă astăzi lucrările au fost suspendate din cauza viscolului.

La Bâlea Lac stratul de zăpadă a ajuns să măsoare, vineri la prânz, 82 de centimetri, fiind cel mai mare din țară. În Munții Făgăraș, la peste 1800 de metri altitudine, există și risc de producere de avalanșe, de gradul 2 pe o scară de la 1 la 5.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare de cod portocaliu  de viscol pentru zona montană a județelor Sibiu, Brașov și Covasna, valabilă până la ora 18. Potrivit acesteia, la altitudini de peste 1700 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor depăşi 90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii sub 50 de metri.


Etichete viscol puternictelecabinaBâlea LacMunții Făgăraș

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live