Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

26 Februarie 2021
Vizualizari: 155
Comentează add

Pe străzile din centrul Tel Avivului, mii de tineri pe bicicletă și în costume de carnaval au sărbătorit prima zi de Purim.

Tel Aviv: Purimul, sărbătorit fără respectarea normelor de sănătate publică

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

 Foto: Captură Google Maps

Ministerul Sănătății din Israel a publicat, astăzi, informații despre numărul mare de femei gravide și copii infectați cu noul coronavirus. Pe de altă parte, la Tel Aviv, mii de tineri au sărbătorit prima zi de Purim, fără să respecte instrucțiunile de sănătate publică, ca formă de protest față de restricțiile impuse populației de aproape un an.

Corespondenţă din Israel - Reporter: Dragoș Ciocîrlan - În prezent, sunt internate în spitale 37 de femei însărcinate, din care 6 în stare critică, cu aparate de respirat. Trei au fost conectate la dispozitive de oxigenare. Unele dintre femeile însărcinate au fost nevoite să nască prematur, imediat după ce au fost internate.
 
36 de copii cu vârsta sub 18 ani sunt internați, opt sunt nou-născuți în stare gravă și critică. Ieri au murit doi tineri în vârstă de 20 de ani din cauza coronavirusului.
 
Dacă în spitale tinerii infectați luptă pentru a supraviețui cu ajutorul medicilor, astăzi în stradă a fost o impresionantă replică a bucuriei de viață și un avertisment, totodată, pentru autorități.
 
Pe străzile din centrul Tel Avivului, mii de tineri pe bicicletă și în costume de carnaval au sărbătorit prima zi de Purim.
 
Ieri, ministrul sănătății Yuli Edelstein și comisarul pentru coronavirus, profesor Nachman Ash, au îndemnat populația să nu se expună riscului infectării la adunări și petreceri în masă.
 
Începând de ieri seară până duminică dimineață, între orele 20:30 şi 5:00, este permisă circulația doar până la 1000 de metri de locuință.
 
După aproape un an de restricții, tinerii israelieni au profitat de singura sărbătoare veselă în ambianță de carnaval, în număr foarte mare.
 
(PH)

Etichete Tel AvivPurimcovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live