Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

6 Ianuarie 2020
Vizualizari: 507
Comentează add

Institutul pentru Studii de Securitate Naţională din Israel: Teheranul nu e interesat într-un război împotriva marilor puteri.

"Teheranul nu e interesat într-un război împotriva marilor puteri"

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Arhivă.

Directorul executiv al Institutului pentru Studii de Securitate Naţională din Israel estimează că Teheranul nu va fi interesat într-un război împotriva marilor puteri, deşi liderii iranieni doresc răzbunarea generalulului Qassem Soleimani, eliminat de forţele americane.

În cadrul unei ceremonii, unde Institutul pentru Studii de Securitate Naţională a prezentat evaluarea strategică anuală, preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, a declarat că speră ca noul guvern să poată trata în mod corespunzător ameninţarea iraniană.

Republica Islamică a revenit mai periculoasă odată cu decizia de a ieşi din Acordul nuclear şi de a dezvolta capacităţi pentru arme nucleare.

Viitorul guvern israelian va trebui să se ocupe de ameninţările la securitatea ţării, a mai spus Rivlin. Amos Yadlin, directorul executiv al Institutului pentru Studii de Securitate Naţională, a comentat că generalul iranian lichidat de forţele americane era unul din cei mai răi duşmani ai Israelului.

Yadlin a apreciat că asasinarea lui Soleimani nu diminuează ameninţarea iraniană, mai ales că Statele Unite, principalul aliat al Israelului, se distanţează treptat de implicarea în Orientul Mijlociu. Statele Unite au suficient petrol şi nu depind de petrolul din Orientul Mijlociu.

În timp ce Washingtonul se îndepărtează, Moscova câştigă teren în regiune, iar Israelul şi Rusia nu împărtăşesc întotdeauna interese comune în regiune.

Alianţa strategică Israel - Statele Unite este de cea mai mare importanţă.

Directorul executiv al Institutului pentru Studii de Securitate Naţională estimează că Teheranul nu e interesat într-un război împotriva marilor puteri, deşi doreşte răzbunarea lui Qassem Soleimani.


Etichete israeliranteheranInstitutul pentru Studii de Securitate Naţională din IsraelQassem Soleimanisua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live