Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NATIONAL RADIOFONIC Marţi, 19 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Martie 2018
Vizualizari: 643
Comentează add

Cea mai gravă situaţie se înregistrează în judeţele Covasna, Braşov şi Buzău.

Terenuri şi gospodării inundate în 15 judeţe

radiojurnal

 

Sute de hectare terenuri agricole, drumuri sau gospodarii din 15 judeţe sunt afectate de ploile din ultima perioadă şi de topirea rapidă a zăpezilor. Cea mai gravă situaţie se înregistrează în judeţele Covasna, Braşov şi Buzău.

Până la ora 18 este cod roşu pentru depăşirea cotelor de pericol pe Râul Negru, în Covasna şi Braşov. Satul Valea Zălanului, din Covasna, cu 130 de locuitori, unde Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, are o proprietate pe care o vizitează în fiecare primăvară, este izolat după ce singurul drum comunal de acces a fost rupt de ape. Aprovizioarea cu pâine nu s-a mai făcut de două zile, iar fermierii au rămas cu laptele nevândut.

Localnicii încearcă cu mai multe escavatoare să umple drumul de acces cu buşteni şi să-l acopere cu pământ însă este extrem de dificil din cauza debitului mare al pârului Zălanului. Circulaţia rutieră pe DN 10 Siriu-Sita Buzăului, blocată între localităţile Zăbrătău şi Crasna din cauza apei acumulate pe carosabil, a fost reluată după ce timp de mai multe ore, traficul rutier în zonă a fost deviat pe o rută ocolitoare. 


Etichete Prinţul CharlesinundaţiiCovasnaBraşovBuzău

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live