Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România

23 Noiembrie 2020
Vizualizari: 2731
Comentează add

Programul spectacolelorTeatrului Național Radiofonic la Festivalul Național de Teatru, ajuns la cea de a 30-a ediţie.

Teatrul Național Radiofonic în secțiunea On Air a FNT, ediția 2020

radio-romania

Festivalul Național de Teatru. Foto: fnt.ro/2020/

Radio România este „partener de tradiţie” al Festivalului Național de Teatru, ajuns la cea de a 30-a ediţie, care se desfăşoară online, la TVR și On Air, sub deviza FNT 30/FNT ALTFEL,  în perioada 22 – 29 noiembrie 2020.


La Radio România Cultural, Teatrul Național Radiofonic vă propune, în secţiunea ON AIR a Festivalului Național de Teatru, montări de prestigiu, versiuni radiofonice remarcabile ale unor importante titluri ale teatrului românesc și universal, spectacole valoroase, jucate de mari actori și realizate prin mijloace auditive originale, puternice și incitante.


Creațiile sonore ale regretatului Cristian Munteanu sunt prezente în secțiunea On Air a Festivalului Național de Teatru, ca un gest de reverență și recunoștință, adus acestei extraordinare personalități a Teatrului Național Radiofonic, regizor, dramaturg, profesor, poet, om de aleasă fineţe şi de o eleganţă interioară desăvârşită.

Teatrul radiofonic regizat ori scris de Cristian Munteanu avea, are însușirea de a fi viu, apropiat, intens, de a te atinge prin emoție și incandescență. Pe durata întregii ediții a Festivalului Național de Teatru, invităm publicul iubitor de teatru radiofonic să se bucure de spectacole de referință din Fonoteca de aur a Radioului, având în distribuții actori de primă mărime, remarcabile prin rafinamentul și bogăția imaginilor sonore, ce poartă inconfundabila amprentă stilistică a lui Cristian Munteanu.

În fluxul de Biografii, memorii, personalitatea artistică pe care v-o aducem în atenție este maestrul Emil Boroghină, protagonist în două recitaluri actoricești, ambele realizate în regia lui Gavriil Pinte: OVIDIU – Exilatul de la Pontul Euxin – o biografie poetică dedicată împlinirii a 2000 de ani de la moartea poetului Publius Ovidius Naso (scenariu de Emil Boroghină după Tristele şi Ponticele, scenariul radiofonic: Gavriil Pinte, înregistrare din anul 2017, producție distinsă, în 2018, cu Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic) și La steaua care-a răsărit – o biografie poetică după viaţa şi opera lui Mihai Eminescu.

La 170 de ani de la naşterea poetului, spectacol din anul 2020, după un scenariu radiofonic de Gavriil Pinte, inspirat de recitalul alcătuit şi rostit de Emil Boroghină. Așadar, vă propunem două spectacole de mare forță artistică, de o poezie aparte, care pun în lumină talentul de recitator, puterea de a emoționa prin cuvântul rostit, ale unui mare actor: maestrul Emil Boroghină.

Producţiile Teatrului Naţional Radiofonic, care au fost premiate în competiţiile internaţionale, le puteţi asculta în programele postului Radio România Actualităţi.

Spectacolele programate pot fi audiate, de asemenea, „on demand”, accesând www.eteatru.ro, apreciatul portal de teatru radiofonic, atât de căutat de publicul nostru fidel.      
Rămâneți alături de Radio România Cultural şi Radio România Actualităţi, pentru a asculta spectacolele Teatrului Național Radiofonic, incluse în Secțiunea On Air a Festivalului Național de Teatru – ediția 2020!
 

Document: Programul spectacolelor Teatrului Național Radiofonic.

(RS)


Etichete exclusiv onlinetnrteatrul radiofonicfnt 2020on airteatruradio romania culturalrra(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live