Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 22 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 August 2014
Vizualizari: 1324
Comentează add

Taxa de cogenerare şi cea pe construcţiile speciale, precum şi costul certificatelor verzi încarcă facturile cetăţenilor la energie electrică, susţine Răzvan Orăşanu.

Taxele şi certificatele verzi "cresc facturile la energie"

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

 Taxa de cogenerare şi cea pe construcţiile speciale, precum şi costul certificatelor verzi încarcă facturile cetăţenilor la energie electrică, susţine directorul executiv al Institutului de Studii Populare, Răzvan Orăşanu.

Potrivit acestuia, trebuie luate măsuri de reevaluare a costurilor pe tot lanţul de producţie, transport şi distribuţie a energiei şi, de asemenea, trebuie elaborată strategia energetică a Romaniei.

"Ineficienţa din orice verigă a acestui sistem de energie este facturată la finalul drumului către consumator; consumatorul casnic, sau consumatorul industrial.

"În sistemul de energie, la ora actuală ne lipseşte o strategie naţională, sectorială, ne lipseşte o aducere împreună a tuturor factorilor responsabili din sistem", spune Răzvan Orăşanu.

Vicepreşedintele Autorităţii de Reglementare în Domeniul Energiei, Emil Calotă, a declarat în această dimineaţă, la emisiunea "Matinal", de la Radio România Actualităţi, că tarifele pentru certificatele verzi au fost plafonate la 3 lei şi 50 de bani pentru suta de kilowaţi oră, iar taxele de cogenerare au scăzut.


Etichete energietaxăcogenerarecostdistribuţieRăzvan OrăşanuEmil Calotă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live