Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

21 August 2018
Vizualizari: 652
Comentează add

Tariful unei roviniete pentru o zi s-ar putea tripla pentru toate tipurile de camioane, iar cel anual pentru camioane uşoare s-ar putea dubla.

Taxele de drum s-ar putea majora

alex-lancuzov

Foto: untrr.ro.

Tariful unei roviniete pentru o zi s-ar putea tripla pentru toate tipurile de camioane, iar cel anual pentru camioane uşoare s-ar putea dubla, prevede un proiect de ordonanţă a Guvernului.

Documentul a fost conceput de Ministerul Transporturilor, ca urmare a unei Directive Europene care ar fi trebuit să fie transpusă încă din 2014.

Taxa de drum pentru toate categoriile de autovehicule vor creşte de la 4 euro la 12 euro/zi sau de la 320 euro/an la 600 de euro/an în cazul camioanelor uşoare de până la 7,5 tone.

Tot la categoria C, şi anume camioane de până la 7,5 tone, rovinieta se dublează practic pentru perioadele de 30 şi 90 de zile.

La categorile E şi F, camioane de până la 12 tone, respectiv de peste 12 tone şi patru axe, tarifele rămân neschimbate pentru o lună, trei luni şi 12 luni.

Potrivit proiectului de ordonanţă, tariful lunar nu trebuie să depăşească 10% din tariful anual, tariful săptămânal nu ar trebui să depăşească 5% din tariful anual, iar tariful zilnic nu ar trebui să depăşească 2% din tariful anual.

Urmează să fie majorate şi amenzile pentru lipsa taxei de drum în cazul camioanelor.

Proiectul este în dezbatere publică până la data de 1 septembrie, iar noile tarife vor intra în vigoare la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Transportatorii atrag atenţia că posibila scumpire a rovinietei se va resimţi în costurile de transport, dar operatorii din piaţă trebuie să fie mult mai preocupaţi de reaşezarea tarifelor la asigurările auto RCA pentu autovehicule comerciale.


Etichete Taxele de drumrovinietacamioaneauto,rcaguverndirectiva europeanaministerul transportului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live