Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Decembrie 2016
Vizualizari: 598
Comentează add

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat taxa specială care va fi plătită de turişti la cota de 1% din preţul de cazare

Taxa pentru promovarea turistică a Capitalei în 2017 a fost aprobată

radiojurnal

 Consilierii generali au adoptat astãzi proiectul care propune instituirea taxei speciale pentru promovarea turisticã a Bucureştiului pentru anul 2017. Aceasta va fi plãtitã de turişti, se calculeazã prin aplicarea cotei de 1% la preţul de cazare pentru fiecare zi a sejurului şi va fi colectatã de fiecare unitate de cazare.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a subliniat cã aceasta nu este o taxã nouã, fiind colectatã pânã acum de primãriile de sector, care nu au direcţii de turism şi nu au putut folosi banii.

Gabriela Firea: "Poate sã ajungã aceastã sumã la 2 milioane de euro. Cred cã se va vedea eficienţa acestui program dacã banii vor fi folosiţi la nivel de municipalitate, pentru a promova capitala în ansamblul sãu. Cred cã a fost o greşealã de la început ca aceste sume sa fie colectate de sectoare, care nu le-au putut întrebuinţa pentru cã nu au avut mai departe nici cadrul legal de la guvern şi nici din patrea Consiluilui General o explicare a folosirii acestor sume.


Etichete CCMBCapitalătaxă specialăGabriela Firea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live