Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

30 Octombrie 2014
Vizualizari: 1571
Comentează add

Guvernul de la Budapesta a introdus în proiectul bugetului pe 2015 și controversata taxă care va fi percepută de la furnizorii de servicii de internet.

Taxa pe internet inclusă în proiectul de buget pe 2015

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Parlamentul ungar. Foto: parlament.hu.

Guvernul de la Budapesta a înaintat joi parlamentului proiectul bugetului pe 2015, fiind aşteptată o creştere economică de 2,5 % şi un deficit bugetar de 2,4 % din Produsul Intern Brut.

Proiectul bugetului pe anul viitor a fost înaintat Legislativului de ministrul economiei Mihaly Varga.

Ministrul economiei a înaintat Parlamentului şi proiectul taxelor şi impozitelor care vor sta la baza încasărilor bugetare din 2015.

Astfel, taxele speciale introduse în anii anteriori, cum ar fi cele aplicate sectorului bancar, companiilor media în funcţie de încasările acestora din publicitate sau societăţilor din domeniul telecomunicaţiilor, vor rămâne în vigoare şi în 2015, dar va fi percepută şi o nouă taxă de la furnizorii de servicii de internet.

Această nouă taxă, de aproximativ 50 de eurocenţi pentru fiecare gigabyte din transferul de date al clienţilor companiilor furnizoare de servicii de internet, a generat reacţii de nemulţumire la nivelul societăţii ungare, fiind organizate în ultima perioadă două manifestaţii de protest de amploare la Budapesta, chiar dacă guvernul a înaintat parlamentului unele amendamente potrivit cărora suma maximă percepută lunar în cazul persoanelor fizice va fi de circa 2,2 euro şi de 16 euro în cazul persoanelor juridice.

Noi proteste au fost anunţate şi pentru data de 17 noiembrie, când urmează să fie adoptat proiectul taxelor şi impozitelor din anul viitor.


Etichete UngariaPIBproiectbugetdeficittaxepublicitateinternetMihaly Vargaparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live