Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

4 Septembrie 2014
Vizualizari: 876
Comentează add

Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat că guvernul intenţionează să reducă taxa pe construcţiile speciale de la 1,5 la 1% şi toate veniturile colectate vor intra în bugetele locale.

Taxa pe construcţiile speciale "va fi redusă de la 1,5 la 1%"

angela-matei

Premierul Victor Ponta. Foto: gov.ro

Guvernul s-a reunit în şedinţă, cu documente importante pe ordinea de zi.

Taxa pe construcţiile speciale va fi redusă de la 1,5 la 1% şi toate veniturile colectate vor intra în bugetele autorităţilor locale.

Premierul a precizat că banii nu sunt pentru primari, ci pentru cei care trăiesc în localităţile respective.

Decizia a fost luată în urma datelor primite de la Ministerul Finanţelor, care arată, de asemenea, că reducerea TVA la pâine a fost o măsură benefică şi din punct de vedere fiscal.

Şeful executivului a cerut astfel miniştrilor să analizeze care va fi următoarea ţintă după produsele de panificaţie.

Prim-ministrul a menţionat că veniturilor bugetare şi fondurilor europene li se vor alătura pentru proiectele în energie şi infrastructură cei peste 6 miliarde de euro reprezentând proiectele de investiţii semnate cu China.

Premierul susţine că România trebuie să găsească noi pieţe de desfacere în condiţiile în care consideră că sunt necesare noi sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse.

Victor Ponta acuză un posibil "sabotaj" al ACL 

Şeful executivului de la Bucureşti a ţinut să precizeze că la summit-ul NATO România are o poziţie coordonată şi clară în interesul ţării şi că, din păcate, acest lucru nu se întâmplă în ceea ce priveşte portofoliul de comisar european ce va fi alocat României.

"Un caz fericit care vine după cel mai nefericit caz pe care eu îl cunosc. Domnul Vosganian mi-a spus că a păţit la fel în 2006. România a obţinut, în urma negocierilor, un portofoliu extrem de important, după care, tot din România, aseară, domnul Băsescu a contestat. Liderii opoziţiei au trimis scrisori să nu primim un portofoliu important. Important e să moară capra, că nu este susţinută de domnul Băsescu sau de domnul Iohannis sau de domnul Blaga.

"Dacă se va întâmpla aşa, vreau să vă spun că este cel mai ruşinos moment posibil pentru România. Nicio altă ţară din cele 28 nu şi-a sabotat în mod public şi cu atâta energie interesul de a avea un portofoliu bun", a spus Victor Ponta.

Premierul a precizat că speră să nu se repete situaţia din 2006 şi că măcar, în ultimul moment, toată lumea va pleda pentru ceea ce ar trebui să fie bun pentru România.


Etichete guvernşedinţătaxeVictor PontaimpozitestâlpconstrucţiireducereTVAbaniChinapostcomisarTraian BăsescuACLsabotajportofoliu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live