Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Martie 2019
Vizualizari: 313
Comentează add

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat că schimbările au fost identificate în urma consultărilor avute cu reprezentanţii mediului de afaceri.

Taxa pe activele bancare ar urma să nu mai fie legată de ROBOR

radiojurnal

Președintele Senatului, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Foto: Agerpres.

Taxa pe activele bancare ar urma să nu mai fie legată de nivelul indicelui ROBOR, potrivit propunerilor coaliţiei guvernamentale  de modificare a controversatei Ordonanţe de Urgenţă 114.
 
Precizarea a venit de la preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care a mai explicat ieri şi că aceste schimbări au fost identificate în urma consultărilor avute cu reprezentanţii mediului de afaceri şi ai sectoarelor afectate de această ordonaţă:
 
Călin Popescu-Tăriceanu: Pe zona bacară se va renunţa la legarea taxei pe activele bancare de ROBOR, vom merge pe un indice care este media tranzacţiilor efective realizate în ultimele trei luni. Va exista şi un stimulent pentru creşterea volumului de creditare, pentru care fiecare bancă care reuşeşte acest indice de performanţă va primi un bonus, adică i se va diminua taxa până la nivelul zero.
 
Liderul ALDE a mai spus că nu se va renunţa la plafonarea preţului la gaze pentru populaţie şi nu va fi desfiinţat niciun fond de pensii private.
 
Modificările privind domeniile energiei şi comunicaţiilor ar urma să fie definitivate săptămâna viitoare.
 
Ordonanţa 114  se va afla în dezbatere şi în Parlament în comisiile de specialitate de la Camera Deputaţilor, după ce săptămâna aceasta discuţiile au fost amânate, în aşteptarea unei decizii la nivelul coaliţiei de guvernare.

Etichete taxa pe activele bancareROBORpreşedintele SenatuluiCălin Popescu-Tăriceanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live