Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Mai 2015
Vizualizari: 685
Comentează add

Din momentul întroducerii taxei clawback "posibilităţile financiare ale unor firme s-au redus şi mai ales ale firmelor de producţie Generic", spune directorul unei firme de profil.

Taxa de clawback "poate duce la dispariţia unor medicamente generice"

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Taxa de clawback aplicată producătorilor de medicamente, un procent variabil aplicat pe veniturile provenite din vânzarea medicamentelor compensate şi recalcularea preţurilor de punere pe piaţă a medicamentelor au redus posibilităţile financiare ale unor companii farmaceutice, existând pericolul ca unele firme cu cifre de afaceri mai mici să nu reziste pe piaţă - a declarat Coriolan Pop, directorul unei firme de profil, în cadrul Forumului Industriei Farmaceutice.

El a precizat că există chiar pericolul dispariţiei de pe piaţă a unor medicamente generice.

"Din momentul în care s-a introdus taxa clawback, posibilităţile financiare ale unor firme s-au redus şi mai ales ale firmelor de producţie Generic", a spus Coriolan Pop.

Un medicament cardiovascular, care în urmă cu şapte ani era 18 lei cutia, acum a ajuns la 7 lei cutia.

Reducerea treptată a acestor preţuri nu acoperă nici preţul de producţie. El devine nerentabil pe piaţă.

Coriolan Pop a adăugat că cele mai mari cheltuieli la buget sunt făcute de medicamentele inovative şi nu de cele generice, care consum aproximativ 25% din bugetul alocat pentru compensate.

Prezent la eveniment, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a declarat că dispariţia unor medicamente de pe piaţă este un proces continuu, în paralel cu apariţia altor medicamente noi, însă tratamentul pacienţilor nu este pus în pericol, ne-a informat reporterul nostru Marilena Frâncu.


Etichete Taxa de clawbackproducatori de medicamenteForumul Industriei FarmaceuticeCoriolan Popmedicamente genericeCNASVasile Ciurchea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live