Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Ilie Pintea, Kandahar

26 August 2017
Vizualizari: 904
Comentează add

Ca orice mașină, și blindatele de luptă se mai strică, iar cel care are grijă de ele este maistrul principal Gheorge Damian.

”Tătucul” mașinilor de luptă ”Tătucul” mașinilor de luptă - Conține audio

ilie-pintea-kandahar

Maistrul principal Gheorghe Damian, de la Elementul Național de Sprijin (foto: Ilie Pintea)

Ca să își desfășoare misiunea în Afganistan, militarii români din teatrul de operații folosesc mașinile de luptă puse la dispoziție de partenerii de coaliție, și vorbim de transportoare blindate grele de peste 10 tone, pe care nu e ușor să le stăpânești. Am vrut să aflu cum se conduce un vehicul ca acesta și am vorbit cu plutonierul major Enache Monea, de la Batalionul 280 Infanterie Protecția Forței, care tocmai se întorcea din misiune.

Ca orice mașină, și blindatele de luptă se mai strică, iar cel care are grijă de ele este maistrul principal Gheorge Damian, căruia colegii de la Elementul Național de sprijin îi spun Tătucul.

Misiunea militarilor români în Afganistan continuă, cei care au preluat aria de operații din Kandahar fiind militarii de la Batalionul 280 Infanterie protecția forței din Focșani, care vor rămâne aici în următoarele șase luni.


Etichete Afganistan 2017militarii romani in AfganistanArmata RomanaBartalionul 280 InfanterieElementul Național de SprijinGheorghe DamianEnache Monea

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live