Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Februarie 2014
Vizualizari: 1102
Comentează add

UDMR susţine că va discuta cu premierul posibilitatea intrării la guvernare în timp de democrat liberalii încearcă să convingă PNL să voteze o moţiune de cenzură.

Tatonări pe scena politică după destrămarea USL

radiojurnal

Foto: Arhivă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declară că în zilele următoare va avea o întâlnire oficială cu premierul Victor Ponta, pentru a discuta despre posibiliatea intrării Uniunii la guvernare.

Kelemen Hunor afirmă că, până acum, UDMR nu a primit propuneri legate de ministere în noul guvern şi că formaţiunea va decide, la sfârşitul săptămânii, mandatul cu care va merge la negocierile cu premierul Ponta.

"Eu nu neg că varianta cea mai bună, cea mai putermică ar fi intrarea la guvernare cu miniştri, că asta îţi dă o forţă mult mai mare în ceea ce priveşte programul tău şi în ceea ce priveşte interesele alegătorilor.

"Intrarea la guvernare asigură o stabilitate mult mai consistentă, mult mai bună, pentru orice Guvern", spune Kelemen Hunor.

Mai multe ştiri despre destrămarea USL găsiţi pe portalul nostru special.

PDL caută sprijin la liberali pentru o moţiune de cenzură

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, l-a invitat, astăzi, din nou, pe liderul liberal Crin Antonescu, să susţină moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, propusă de democrat-liberali.

Vasile Blaga consideră că ruptura dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu s-a produs atunci când cei doi nu au mai avut încredre unul în altul.

"Cearta dintre Antonescu şi Ponta nu a fost decât pentru funcţii, iar ea s-a acutizat atunci când Antonescu era deja sigur că nu va mai fi susţinut de PSD în alegeri, iar Ponta era sigur - a şi spus-o domnul Antonescu - că nu-l va mai propune pe domnul Ponta prim-ministru.

"În continuare asistăm la farse şi nu credem nimic din cele spuse, nici de Ponta, nici de Antonescu", spune Vasile Blaga.

El a mai informat că nu-l va susţine pe Crin Antonescu, în cazul în care se va dori înlăturarea sa din fruntea Senatului şi niciun alt candidat propus de PSD.

Semnale de susţinere a moţiunii dinspre Mişcarea Populară

Deputatul independent Elena Udrea, membru al Partidului Mişcarea Populară, a declarat astăzi că va semna orice moţiune de cenzură.

Elena Udrea le cere lui Victor Ponta şi Crin Antonescu să părăsească toate funcţiile pe care le deţin în stat.

"Credem că simpla plecare a PNL de la guvernare nu rezolvă problemele pe care USL le-a generat României în ultimii ani.

"Ca urmare, considerăm că trebuie să plece de la Palatul Victoria şi Victor Ponta, şi PSD, şi partenerii din USD ai domnului Ponta.

"Domnul Victor Ponta trebuie să plece din funcţia de prim-ministru, la fel cum domnul Crin Antonescu trebuie să părăsească a doua funcţie în stat, anume, aceea de preşedinte al Senatului", spune Elena Udrea.


Etichete Ruperea USLUSLPNLPSDUDMRPDLMişcarea PopularăKelemen HunorVictor PontaCrin AntonescuVasile BlagaElena Udrea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live